Staarid topiti veinimõisas suurde tünni

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elu veinimõisas
Elu veinimõisas Foto: TV3

Seekordses saates «Elu veinimõisas» tabas staare karm reaalsus.

Lõuna-Prantsusmaa veinimõisas panevad end proovile Alari Kivisaar, Rolf Roosalu, Piret Järvis, Ines ja Ženja Fokin.

Hommikul kell kaheksa oli äratus ning järgnev ülesanne polnud kergete killast. Staaridele anti kätte korvid ja kummikud ning nad lükati istandusse viinamarju korjama. «See korv läheb eri-kuradi raskeks,» tunnistas Alari, kes lootis saada lihtsama töö ja lihtsalt seista, korv seljas. Prantslased polnud eestlaste töötegemisega sugugi rahul ja kubjas Paul tõstis tempot.

«See vein seal pudelis on hea, aga see, et keegi peab neid korjama kaheksa tundi järjest...» ahhetas Ženja, kes sai järgmisena teada, kui rasked viinamarjad olla võivad. Pärast rügamist hakkas isegi Alaril naljatuju otsa saama.

Järgmine tööplats oli suur veinikelder, kus leiab aset igapäevane veinivalmistamine. Staarid pidid ka ise viinamarjadest jalgupidi mahla välja tammuma.
Staarid said üllatuse osaliseks ka lõunale minnes, kui selgus, et neid ei teenindatagi enam kui kuningaid, vaid kui tavalisi veinitöölisi.

Järgmiseks pidid nad viinamarjakesti koristama ja siis topiti nad kordamööda hiigelsuurt tünni puhastama. Tünnis olid lisaks palavusele ka kavalad kääritusaurud ja varsti kiskus tuju väga lõbusaks.

Tüdrukud otsustasid, et neile raske töö ei sobi ja läksid välja päikest nautima. Usin kubjas sai nende plaanile jälile ja kamandas nad tagasi tööle.

«Mina olin tünnis ja ei näinud, mis seal toimus, aga kõik olid äkki nende viinamarjakestadega koos,» imestas Alari ootamatud viinamarjasõja üle. Tööpäeva lõpul hakkas kord käest ära minema.

Pärast rasket tööpäeva koguneti õhtusöögilauas ning jagati muljeid.

«No ei maitse see vein veel. Aga teine õhtu alles,» tunnistas Alari.

«Ütleme nii, et karm reaalsus tabas meid kõiki. Et tuleb mõisaelanike tööd üle võtta,» sõnas Rolf.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles