Relvaga mees püüdis Leninit tulistada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lenini mausoleum Punasel väljakul
Lenini mausoleum Punasel väljakul Foto: COVI/Scanpix

Venemaal Moskvas püüdis üks relvaga mees Punasel väljakul asuvasse Lenini mausoleumi tungida ning endise riigimehe palsameeritud surnukeha tulistada.

Relvaga vehkija oli alates 2007. aastast relvastatud röövi tõttu tagaotsitav Sergei Karpentsov, kirjutab  Ilta-Sanomat.

Lenini mausoleumi valvurid märkasid kummaliselt käituvat meest ja pidasid ta kinni. Üks valvajatest sai Karpentsovi kuulist vigastada.

«Nõuan, et see mausoleum võimalikult kiiresti maa tasa tehakse. Lenini puhul on tegemist antikristusega. Tahtsin Leninit tulistada,  sain aga nüüd teada, et ta on kuulikindlas sarkofaagis,» lausus Karpentsov.

Miilits uurib nii Karpentsovi tulistamismotiive kui ka vaimset seisundit. 

86 aastat mausoleumis olnud Lenini suhtes on venelased kahte leeri jagunenud. Osa soovib, et endine riigijuht lõpuks oma ema kõrvale Peterburi maetakse. Teine osa on aga arvamuse, et suur juht peab vanasse paika edasi jääma.

Punasel väljakul asuv mausoleum on Moskva üks kuulsamaid vaatamisväärsusi.

Vladimir Iljitš Lenin (22. aprill  1870 – 21. jaanuar 1924) oli Venemaa bolševike juht, Oktoobrirevolutsiooni läbiviija ja Nõukogude Liidu esimene valitsusjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles