Haapsalus loetakse piibel ette

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piibli ettelugemine kestab päevi ja päevi.
Piibli ettelugemine kestab päevi ja päevi. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Haapsalu toomkiriku ristimiskambris hakkab reedel, 30. aprilli hommikul kell üheksa maratonlugemine „Piibel kaanest kaaneni". Ettevõtmise algatanud EELK Haapsalu Püha Johannese koguduse hinnangul kulub pühakirja algusest selle lõppu jõudmiseks vähemalt viis päeva, ent ehk enamgi: südaööst hommiku kella kuueni peetakse pausi.


Ütleb ju Koguja raamatki, et igal asjal on oma aeg, aeg vaikida ja aeg rääkida.


Ürituse korraldajate sõnul on lugemine kavandatud sedasi, et hakatakse pihta vana testamenti alustava esimese Moosese raamatuga ning lõpetatakse sõnadega „Issanda Jeesuse arm olgu kõikidega! Aamen." Ehk siis sõnadega, mis on uue testamendi Johannese ilmutusraamatu ehk piibli viimased.

Kuivõrd tegemist on mastaapse ettevõtmisega, kutsuvad ettelugemise korraldajad asjahuvilisi selles kaasa lööma: soovist osaleda piibli ettelugemisel teatada EELK Haapsalu Püha Johannese koguduse kantseleisse.

Otse loomulikult on kõik teretulnud kuulama ettelugemist.

Viimati loeti piibel Eestis algusest lõpuni ette 2008. aasta Rakvere kirikupäevadel 26. oktoobrist kuni 2. novembrini.

Varem on piibli terviktekst järjestlugemisena ette kantud Tallinnas, 2003. aastal Oleviste koguduses, ja väidetavalt ka Pärnus.

2008. aastal loeti pühakiri ette Vatikaniski, esimest Moosese raamatut luges seejuures paavst Benedictus XVI isiklikult, tema alustatut aitasid lõpuni lugeda enam kui 1200 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles