Araabia šeigi auto õlivahetus läks maksma 23 000 naela

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lamborghini Murcielago LP640
Lamborghini Murcielago LP640 Foto: Wikipedia.org

Jõukas araabia šeik saatis oma Lamborghini Murcielago 10 400 kilomeetri kaugusele Londonisse, et seal ta masina õli ära vahetataks.

Šeik käis selle eest välja 23 000 naela (529 000 krooni), kirjutab The Telegraph.

190 000 naela (4,3 miljonit krooni) maksnud auto pandi Qatarist Suurbritanniasse suunduva lennuki peale ning pärast masina hooldust saadeti see lennukiga uuesti Qatari tagasi.

Rikka araablase selline käitumine tekitas keskkonnakaitsjate seas pahameeletormi.

«See on lihtsalt kohutav, kuidas rikkurid kasutavad ära ja saastavad meie ühist vara  - meie planeeti. Nad annavad sellega mõista, et kui on raha, siis võib keskkonda hävitada,» lausus organisatsiooni Plane Stupid esindaja Jenny Evans.

Friends of the Earth esindaja Richard Dryer lisas, et autohooldust tuleks lasta teha ikka oma kodukohas.

Briti Lamborghini omanike ühenduse juht David Price aga kaitses šeiki, öeldes, et igal autoomanikul on õigus valida, kus ta masinat hooldada laseb.

Kaheistmelist Lamborghini Murcielago LP640t saab näha ka uues «Batmani» filmis. «Murcielago» tähendab hispaania keeles nahkhiirt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles