Eesti improteater hakkab vastu majandusmelanhooliale

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Improteater.
Improteater. Foto: Erakogu

Eesti improteatriks koondunud rühm noori teatriprofessionaale alustas märtsi algul treeninguid, et tulla juba kuu lõpus publiku ette uue vastomandatud improtehnikatest kavaga.


"Koostöö- ja kompositsiooniharjutused lisanduvad näitlejatreeningule ja aitavad truppi tippvormi viia, mis lubaks näidendit stseeni kaupa improviseerida vaid ühest publikult inspiratsiooniks küsitud sõnast," rääkis Mairi Jõgi improteatrist. "Esimest korda astume üles vastomandatud improtehnikatest kavaga "IMPROgress" mentaalsele surutisele vastu."

Eesti improteater läheb tagasi teatri lätete juurde ja lisab loomise rõõmule elukutseliste oskused. Helsingi improteatri Stella Polaris asutajaliikme Jarmo Hyttineni meistriklassi viimane nädal toimub seekord Tartus, kus uusi võtteid lõpuni lihvitakse.

Improvisatsiooniteater on teater ilma käsikirjata. Näitlejad ei õpi pähe ammu lahkunud klassikute kirja pandut, vaid usaldavad etendustel publiku ja trupi loomevõimet. Selle tõttu on iga etendus esi- ja ainuetendus.

Mängivad Rednar Annus, Virko Annus, Erki Aule, Mairi Jõgi, Rauno Kaibiainen, Merilin Kirbits, Tiina Klooster, Natali Lohk, Maarika Mesipuu, Kati Ong ja Maarius Pärn.

Etendusi näeb 28. ja 29. märtsil kell 19 Tartus Genialistide klubis ning 3. ja 4. aprillil kell 19 Tallinnas Telliskivi loomelinnakus. Pääsmed on saadaval Piletilevi müügikohtades üle Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles