Tõehetke-Ergo teenib lisaraha modellinduse-ja portreede joonistamisega

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõhetke-Ergo alias Ergo Menov
Tõhetke-Ergo alias Ergo Menov Foto: Edyth Raamat
«Tõehetke» uue hooaja avasaates punaselt toolilt saja tuhande krooni võrra rikkamana lahkunud Ergo Menov on tööõpetuse õpetaja, kes teenib lisaraha portreede maalija ja modellina. 

Ergo Menov on õppinud Tartu Ülikoolis ettevõtlus- ning tehnoloogia juhtimise erialal. Ta  on lõpetanud Tallinna Kunstigümnaasiumi 2001. aastal. Praegu töötab noormees Sõle ja Viimsi kooli tööõpetuse õpetajana, kellele meeldib vabal ajal joonistada ja selle kaudu ennast väljendada. 

Elu24 palus Ergol jagada muljeid «Tõehetke» saates osalemise kohta. Poiss keeldus sellest esialgu kategooriliselt.

«Olen loobunud intervjuudest nii Õhtulehele kui ka teistele väljaannetele. Põhjus on lihtne - ütlesin saates välja kõik, mis öelda tahtsin,» teatab Ergo resoluutselt. «Ma ei taha kuulsaks saada.»

Pisukese aja pärast lisab poiss siiski tagasihoidlikult, et võib pajatada paari sõnaga vaid oma hobidest ning mõnest harrastusest, mis talle väheke lisasissetulekut toob.

«Joonistan portreesid fotode järgi. Lisaks ka autopilte, eskiise jms. Portreede joonistamisega olen tegelenud aastast 97. Koolis kunstiõpetuse tunnis õpetaja avastas minu oskuse ja soovitas seda edasi arendada. Täna olen sellega hobi korras tegelenud ja joonistamine on ka minu tõeline kirg.»

«Minult on võimalik tellida ka portreesid. Võin need joonistada näiteks mulle saadetud fotode põhjal. Lisateavet leiab SIIT.» 

«Lisaks sellele teen veidike ka modellitööd. See on hea teenistus, et katta igasuguseid ootamatuid lisaväljaminekuid. Pelgalt õpetaja palgast ära ei ela,» pajatab Ergo ning lubab ka «Tõehetkest» sülle kukkunud saja tuhande krooniga arukalt majandada. «Raha teeb raha,» ütleb Ergo asjalikult. 

Kiika ka Ergo modellipilte! 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles