Mehed: me ju aitame teid kodutöödes!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moodsat meest kodutööd ei morjenda.
Moodsat meest kodutööd ei morjenda. Foto: Monkeybusiness Images
Suurbritannias tehtud uuring näitab, et enda meelest aitavad mehed naisi majapidamistöödes piisavalt.

Samuti on tugevama soo esindajad veendunud, et kuna nad ei tee sellest suurt numbrit, ei pane naised ei pane nende pingutusi piisavalt tähele, vahendab Ananova.

Tuhandet meest küsitledes leiti, et keskmiselt kulutasid nad kodutöödele 13 tundi nädalas. Muuhulgas mainisid nad tualeti puhastamist, prügi välja viimist ja voodilinade vahetamist.

Tervelt 60 protsenti küsitletud meestest arvas, et elukaaslane ei pane nende pingutusi tähele, sest nad ise ei tee sellest suurt numbrit. Ligi pooled meestest ütlesid, et nende arvates kiidavad naised endale rohkem takka, kui mõne majapidamistöö ette võtavad.

Meeste seas levinuim kodune toimetus oli prügi välja viimine – 85 protsenti vastajaist ütles, et see on nende ülesanne. Teisele kohale jäi ostukottide kandmine, mille võttis enda peale 80 protsenti meestest ning kolmas oli toidu ostmine, millega tegeles 78 protsenti vastajaist.

13 tunnist, mis mehed nädalas kodule pühendasid, kulus 4,7 tundi majapidamistöödele, 1,5 tundi millegi oma kätega tegemisele ja 6,9 tundi laste eest hoolitsemisele.

Uuringu viis läbi kosmeetikabränd Dove, mille meestele mõeldud tootesarja esindaja Paul Connell tõdes, et sugudevaheline tööjaotus on aja jooksul muutunud.

«Meie uuring näitab, et moodsad mehed räägivad rohkem sellest panusest, mis nad kodus annavad ning levinud stereotüüp, et mehed ei tee kodus mitte midagi, ei vasta enam tõele,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles