Gild jagab laupäeval õpetusi

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Riso maalib siidilipse, salle rätte, kangaid, patju ning õpetab oma oskusi teistelegi.
Ene Riso maalib siidilipse, salle rätte, kangaid, patju ning õpetab oma oskusi teistelegi. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

MTÜ Maarja-Magdaleena Gild järgib märtsiski tava korraldada iga kuu teisel laupäeval töötubade päev. Sel laupäeval hakkab Uus 5 majas askeldamine pihta kell 11 ning asjahuvilistel on valida hulga tegevuste vahel.


Pillimängijaile on valla Olavi Kõrre "klassiruum", selles saab mandoliiniõpetust.


Muusikat on sel päeval Maarja-Magdaleena gildi majas veelgi: ansambel Salme Naised näitab oma õpitoas, kuidas esiemad kaugetel aegadel laulu saatel näputööd tegid.


Kellele Salme Naiste pelgast vaatamisest ja kuulamisest väheseks jääb, need võivad lauljatega punti lüüa ning omal nahal proovida, kuidas „töö ja vile koos käivad".



Kella kolmest pakuvad Salme Naised oma kunsti veelgi: ansambli kontsert Maarja-Magdaleena gildi majas on ühtlasi laupäevast töötubade päeva lõpetav üritus.

Enne seda aga on käsitööhuvilistel võimalus õppida kolme loovuse kambris poekotti trükisega ehtima; omandada Signe nahakojas kaelaripatsi valmistamise oskust; proovida Kristi ehetes paberist pärle keerata; harjutada kätt lasteriiete ja lelude kambris; katsetada Vaasi toas ning Kadri tekstiilikojas puutööd ja särkidele piltide joonistamist; tutvuda Leeda vaibakojas vaibakudumisega ja ketruskambris kraasimise ja ketramisega.

Uusi oskusi ja teadmisi pakub töötubade päev neilegi, kelle harrastuseks klaasehete valmistamine või nõelteviltimistehnikas kaunisasjade tegemine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles