Muinasjututegelased on rahvale vaadata

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nukunäitus Pärnu Ranna raamatukogus.
Nukunäitus Pärnu Ranna raamatukogus. Foto: Erakogu

Pärnus Ranna raamatukogus saab vaadata emakeelepäevale pühendatud näitust „Eesti muinasjuttude tegelased”, väljapanekus on hulgaliselt lasteaialaste ja nende abiliste meisterdatud nukke.  



Nukumeistriteks on Pöialpoisi, Mai, Raeküla, Kastani, Männipargi, Kesklinna, Ülejõe, Pillerpalli, Tralli, Päiksejänku, Tammsaare, Liblika, Kellukese ja Kadri  lasteaedades käivad lapsed, nende vanemad, vanavanemad ja õpetajad. Näituse moto on “Nukkude elu on imeline, nukkude elu loob inimene”.



“Muinasjutt saadab meid kogu elu. Muinasjutu kodu on muinasjutumaal ja eriti mõistetavad on muinasjutud oma emakeeles,” rääkis Pöialpoisi lasteaia õpetaja Milve Jaakson. “Kuuldes lihtsat ütlust “laps mängib nukuga”, tekib kujutluspilt väikeset inimesest, kes tahab nukku ellu äratada ja muuta ta endale mängukaaslaseks. Kaaslaseks, kes viib lapse fantaasiamaailma, pakub talle hellust ja  turvatunnet, on lohutajaks ja sõbraks selles imelises muinasjutumaailmas.”



Näitus sai teoks Pärnu linna lasteaiaõpetajate keele ja kõne aineühenduse initsiatiivil. 9. märtsil avatud näitus on avatud 25. märtsini.  


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles