Suguelundi kaotanud norralane nõuab kahjutasu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol kirurgid opereerimas
Fotol kirurgid opereerimas Foto: Reuters / Scanpix

Norras nõuab suguelundi kaotanud mees haiglalt kahjutasu.

70-aastane Ole Anton Tufte põdes vähki ja mehe arvates tegi haigla talle diagnoosi panemisel vigu, kirjutab Aftonbladet.

 

Kui norralane pärast vähioperatsiooni üles ärkas, sai ta šoki. Arstid selgitasid mehele, et nad olid sunnitud ta peenise eemaldama.

 

Tufte soovib talle valediagnoosi pannud haiglalt kohtu kaudu saada 2,4 miljonit eurot (37,5 miljonit krooni) kahjutasuks.

Tufte läks arsti juurde, kuna tundis peenises valu.  Buskerudi haigla arstid tegid mehele kümmekond uuringut, kuid mitte üksi neist ei paljastanud valu põhjust.

Lõpuks saadeti mees Oslo ühte haiglasse uuringutele. Sealsed arstid märkasid kohe, et vähkkasvaja on mehe kõhust levinud peenisesse ja neerudesse. Tufte saadeti kirurginoa alla.

Norralane ei soovi kahjutasu saada mitte teda opereerinud haiglalt, vaid sellelt haiglalt, kus ta vähkkasvajat ei märgatud.

Tufte sõnul kannatas ta pärast operatsiooni valude käes ja tal tekkis depressioon. Lisaks jäi ta invaliidiks ning kaotas võime seksida.

Valediagnoosis süüdistatud haiglas töötav arst sõnas, et Tufte põdes väga haruldast vähki ja selle tõttu oli seda raske avastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles