Psychoterror toob Dekadenzi “Parmakarma”

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Psychoterror.
Psychoterror. Foto: http://www.psychoterror.org.ee

Laupäeval esitleb Pärnu rokiklubis Dekadenz oma kaheksandat stuudioalbumit "Parmakarma" Eesti legendaarsemaid punkbände Psychoterror.


Psychoterrori viimane kauamängiv ilmus tänavu iseseisvuspäevaks. Kaheksateistkümne uue looga album sisaldab mõtteliselt nelja eripalgelist, kuid kaardipakina segatud EPd, pakkudes nii klassikalist sirgjoonelist punkrokki kui eksperimenteerib new wave'i, postpungi, ska ja raskerokiga, lastes bändi muusikalisel mitmekülgsusel senisest enam välja paista.

Plaadi avasingel on "Ma lähen mööda", mis tutvustab bändi kuulajale värske ja ootamatu nurga alt. Albumi üheks pärliks peab bänd J.M.K.E. pala "Kuniks elul on antud veel olla" töötlust.

Singliloo kõlapilti ilmestavad Psychoterrori puhul ebatüüpilised klahvpillid.

"Nendes lugudes mängis klahvpille Ultramelanhoolist tuntud Tõnis Veelmaa, plaanisin juba ammu teda Psychoterroriga koostööle meelitada," rääkis Psychoterrori bassimees Uims. "Oleme nüüd vist pungi reetnud, eks ole? See on meie seni ainus stiilipuhas poplugu."

Samal ajal vaatab "Parmakarma" inspiratsiooni järele pungi algusaastatesse.

Uims on rääkinud Eesti Päevalehele, et ta eelistab punkmuusikast algusaastaid ja eriti selle rohkem varju jäänud osa.

"Kui pungi arengulugu kaasa arvata, jäävad minu muusikalised inspiratsiooniallikad üldjoontes ajavahemikku 1960ndate lõpp kuni 1980ndate keskpaik," rääkis muusik. "Pungižanrist ja pungiesteetikast on inimestel valdavalt piiratud ettekujutus. Ehkki on võimalik Ramonesi kombel 20 aastat üht šablooni kasutada, on Psychoterror läinud pigem teist teed. Pungi klišeesid kasutame endiselt mõnuga, aga pole neist kunagi kramplikult kinni hoidnud. Teisalt on omal moel kahju, et Hendrik Sal-Saller ei jäänud Ramonesi juurde pidama ..."

Punkbänd Psychoterror tuli kokku 1991. aasta kevadel.

Bändi esimene esinemine toimus metal-festivalil "Kalapäevad" Tartus sama aasta septembris. Algkoosseisu kuulusid Freddy - laul, Müül - bass, Uims - kitarr, Andres Aru - trummid. Bändi on jäänud Freddy ja Uims. Neile on nüüdseks lisandunud Liba trummidel ja Mozg kitarril.

1996. aastal käis Psychoterror esimesel Saksa-turneel, selle tulemusena ilmusid bändil esimesed lood rahvusvahelistel kogumikel "Punk Rock Makes World Go Round" ja "OI! Rare & Exotic". Hiljem on bänd käinud mitmel Euroopa-turneel, esinetud on Soomes, Rootsis, Norras, Belgias, Hollandis, Lätis, Leedus ja Venemaal.

Psychoterrori plaadiesitlus algab klubis Dekadenz laupäeval kell 21. Kaasa löövad Chungin & The Strap-On Faggots, Totally Obnoxious ja Lahingvombat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles