Lugejatele tuleb külla Aidi Vallik

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aidi Vallik.
Aidi Vallik. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Neljapäeval, 18. märtsil kell 14 kohtub Pärnu keskraamatukogu suures saalis lugejatega noorsookirjanik Aidi Vallik.



Valliku esimesed luuletused ilmusid 1980. aastate lõpus ajakirjades Vikerkaar ja Noorus. Tema luuletajanimeks kujunes ATS.



Valliku sulest on ilmunud neli luulekogu: „Ärge pange tähele” (1990, luulekassetis koos Triin Soometsa, Elo Vee, Liisi Ojamaa ja Ruth Jürjoga), „Videvikus lepatriinulend” (1996), „Mina ja Käthe Kollwitz” (2000) ja „Ristsõna” (2001). Viimane neist ilmus Aidi Valliku nime all.



Vallik on kirjutanud noorsooraamatu „Kuidas elad, Ann?”. Kirjanikul tekkis mõte noortele raamat kirjutada eesti keele ja kirjanduse õpetajana töötades. Ta soovis täita tühimikku eesti noorsookirjanduses. Idee sai alguse tema kunagistelt kaheksanda klassi õpilastelt, kes nägid koolis kurja vaeva raamatuga “Ümera jõel”. Ilmunud on ka esimese raamatu jätk pealkirjaga „Mida teha, Ann?”.



Valliku sulest on nüüdseks ilmunud kolmaski proosateos, mis kannab pealkirja „Koletise lugu”. Oma varasemates intervjuudes on Vallik väitnud, et tema järgmine raamat on pühendatud 8-10aastastele, samal ajal on see raamat täiskasvanutelegi. Ühtepidi kätkeb raamat täiskasvanulikku tõsidust, maailmatarkust, elult saadud õppetundidest kogunenud nukrust, teisalt lapselikku lihtsameelsust ja siirust, nagu seda on Antonio de Saint-Exupery “Väike prints”.



Veel on Aidi Vallikult ilmunud "Narkohollo ehk Florose vabastamine", "Pints ja Tutsik".


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles