Juuksevärv ja meik juba lasteaias - kas normaalne?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Panther Media/Scanpix

Juuste värvimine ja dekoratiivkosmeetika on ka laste seas järjest populaarsem, värvitud salkudega põnne võib kohata isegi lasteaias. Kogu see ilutoodete virrvarr võib aga lapsele väga kahjulik olla, hoiatavad Taani eksperdid.


Kosmeetikatooted võivad kahjustada laste hormoone ning tekitada neile eluaegse allergia, kirjutab Politiken.dk.

Taani astma- ja allergialiit on viimasel paaril aastal saanud mitmeid pöördumisi lapsevanematelt, kes tahaksid lubada lastel ilutooteid kasutada. Varemalt selliseid küsimusi üles ei kerkinud, lapsed ei tohtinud ei juukseid värvida ega end meikida, kuid nüüd on nimetatud tegevused järjest trendikamad.

Ekspertide sõnul võivad parfüümid, meigis sisalduvad värvained või juuksevärv lapsel allergiat tekitada ning kontaktallergia tekkimisel võib see kestma jääda terveks eluks.

Paremad ei ole ka ökoloogilised juuksevärvid, sest neiski võib leiduda problemaatilisi aineid. Ökoloogiline toode ei anna mingit garantiid, et allergiat ei teki.

Meigitoodetes esineb mitmeid hormoone mõjutavaid aineid, näiteks parabeene. Mida varem nende ainetega kokku puutuda, seda suurem on oht hormonaalseteks muutusteks.

Kuna lapsed on pidevas kasvueas, on nende keha niigi pidevas muutumises ning seetõttu on nende hormoonsüsteem välismõjudele ka palju vastuvõtlikum.


Mida arvad sina: kui vanalt tohivad lapsed kasutada kosmeetikat või värvida juukseid?



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles