Türi hakkab kevadet vastu võtma juba ööpäev varem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi vallavolikogu esimees Toomas Marrandi ja Murumoor.
Türi vallavolikogu esimees Toomas Marrandi ja Murumoor. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kevad algab kalendri järgi laupäeval, 20. märtsil kell 19.31. Kevadpealinnas Türil antakse esimene kevade tervitamise avapauk juba reede õhtul kell 19.31, mil ujula basseini hüppavad esimesed 24tunni ujumisel võistlejad.


Ettevõtmise korraldaja Mati Sadama sõnul tähistatakse kuuendat korda toimuva ujumisega kevade saabumist ja seekord lisaks ka Eesti ujumisliidu 100. aastapäeva. "Üheks eesmärgiks on läbida 24 tunni jooksul 100 kilomeetrit,» lisas ta. Kuidas asi õnnestub, näeb laupäeva õhtul kell 19.32, kui ujumismaraton lõpeb.


Laupäeva hommikust alates peaks Türil hõljuma ka liha grillimise lõhn, sest kultuurimaja parklas peetakse kella 9st hommikul meistrivõistlusi grillimises.


Kell 11 algab samas valla tervituskontsert, kell 15 mängitakse tantsumuusikat ja õhtul saab kultuurimajas vaadata kultusfilmi «Kevade».


Kevade tervitamise tseremoonia algab kultuurimaja parklas kell 19, mil heisatakse kevadpealinna lipp. Seejärel saadetakse kevadpealinna korraldustoimkonna juhi Ülle Välimäe sõnul kevadisele seiklusmängule võistkonnad, kes külastavad Türi linna huviväärsusi, täidavad erinevaid ülesandeid ja tervitavad kevadet mitmel erineval moel.


Päev lõpeb kevadpeoga Veskisillal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles