Märt Sults: see on haige!

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühikarotid
Ühikarotid Foto: Jelena Rudi
Esmaspäeval Kanal2 näidatud noorsooseriaali «Ühikarotid» avaosas pruugivad kangelased kanepit ja alkoholi. Kuidas sellesse suhtuda? Kas meelelahutusmeedia võib näidata keelatud ainete kasutamist?

Koolidirektor Märt Sults:

Seriaali ma ei vaadanud. Aga kui seal kanepit suitsetati ja viina joodi, siis ilma nägemata ma võin öelda, et see on väga haige. Ma olin 1984.-1987. tüdrukute kutsekoolis keemiaõpetaja ja ma tean sellest ühikaelust nii mõndagi.

Eesti noorte hulgas üldse on joomine, suitsetamine ja kanep väga in, ühiskondlikku arvamust kui sellist ei ole. Kui Eesti vabariik ei kujunda välja eitavat ja hävitavat ühiskondlikku arvamust nende asjade suhtes, siis on kaos. Meil on siis impotentsed mehed ja frigiidsed naised ja eesti sugu saab otsa. Tauniv ühiskondlik arvamus puudub. Küll nad hakkavad seal ühiselamus lõpuks keppima ka, vabandust väljenduse eest.

Meelelahutusmeedia peaks noortele sisendama rõõmu ja optimismi, näitama seda, kui mõnus on kaine kaif. Ma pole varjanud, et mina olen joodik olnud, aga nüüd juba 15 aastat kaine. Ma ei suuda ära kiita, kui tore ja terav ja emotsionaalselt võimas on saada kainelt kaifi. Kaine elu on raske, aga see on miljon korda parem kui purjus elu kaif.

Tuleb näidata, kuidas ilma alkoholi ja narkootikumideta inimesed saavad kaifi ja seda täielikult naudivad, siis hakkavad inimesed valima. Kas saavutada mingi kunstkaif, mis kestab kaks minutit ja pärast seda on sitt olla või saada naturaalne kaif, mis kestab aastaid? Kui seda asja hakata hommikust õhtuni propageerima, siis oleks asjad hoopis teistpidi!

Mida sina sellest arvad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles