Paide jürilaat ootab kauplejaid

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu.

Alates tänasest saavad kauplejad koduleheküljel www.paidelaadad.ee end kirja panna 24. aprillil toimuvale Paide jürilaadale. Paide laatade suure populaarsuse tõttu on seekord seatud ülempiiriks 120 kauplejat.


Korraldustoimkonna laadakorraldaja Jaak Salmari sõnul seati kauplejate ülempiir käsitöölaada parema korralduse ning ehedama laadamelu nimel. «Viimaste aastate Paide laatade hea korraldus on meid kauplejate seas heasse kirja tõstnud ja sunnib meid kauplejate ülempiiri määrama, sest piiramatu hulgal kaupmehi ei saa me paraku vastu võtta ilma, et laadamelus ning -korralduses peaks järeleandmisi tegema,» selgitas ta.

Paide kultuurikeskuse direktori Ülle Mülleri sõnul on ka tänavuste jüripäevapidustuste keskmes rahvalikud ning möödunud aegade kommetele valgust heitvad üritused. «Kui eelmisel aastal laulsid Jüriregil koos meeskoorid üle Eesti, siis seekord saavad laadakülalised osa veelgi suurema meesteväe esinemisest, sest lisaks regilaulule toimub ka omalaadne tantsuetendus Jürivägi, mis paneb Paide keskväljakul üheskoos suvise meeste tantsupeo tantse tantsima loodetavasti paljud tantsukollektiivid,» selgitas ta. «Täpsem jürilaada kultuuriprogramm peaks aga selguma aprilli alguseks.» (JT)

TEAVE
Täpsemat infot Paide jürilaada kultuuriprogrammi ja laadale registreerumise kohta leiab siit: www.paidelaadad.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles