Hiinas matsid kinnisvaraarendajad vanamemme elusalt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinas matsid kinnisvaraarendajad vanamemme elusalt
Hiinas matsid kinnisvaraarendajad vanamemme elusalt Foto: Reuters/ScanPix

Hiinas Hubei provintsis Huangpis matsid kinnisvaraarendajad ühe vanamemme elusalt, kuna tahtsid talle kuuluvat maatükki endale saada.

Wang Cuyun püüdis oma maja mahalammutamist ja maa varastamist takistada, kuid talle tuldi kallale ning ta lükati auku, kirjutab China Daily.

Buldooseriga aeti sügavasse auku kukkunud naisele muld peale ning ta mattus selle alla.

Kui sugulased ta asukoha teada said, kaevasid nad ta üles, kuid ta oli juba surnud.

Hiinas on viimasel ajal olnud mitmeid selliseid juhtumeid, kus kinnisvaraarendajad lihtsalt varastavad maad.

Kinnisvaraarendajad on loonud sündikaate, et maaomanikud nende kodudest välja ajada ja maa tasuta endale saada. Tihtipeale abistavad neid politseinikud, kellele selle eest altkäemaksu antakse.

Hiina seaduste kohaselt kuulub kogu maa riigile, selle tõttu ei ole ametlikult maaomanikke olemas. See annabki röövellikele arendajatele vabad käed tegutsemiseks.

Ka ei pea kinnisvaraarendajad maja mahalõhkumise eest kompensatsiooni maksma.

«Praegu ei kaitse mitte ükski seadus maa- ega majaomanikke. Inimesi tõstetakse nende kodudest välja keset ööd, neil ei ole kohta, kuhu minna. Paljud langevad selle tõttu võlgadesse ja vaesusesse,» lausus Hongkongis tegutseva inimõiguste organisatsiooni esindaja.

Ta lisas, et viimase aja sündmuste valguses kardavad ametivõimud keskklassi inimeste protestimeeleavaldusi. Selle tõttu kaalutakse seadusemuudatusi.

Wangi poeg Chen Xiao pani oma ema surnukeha protestiks maantee äärde.

Kohalik omavalitsus riputas kodulehele teate naise surma kohta.

«70-aastane Wang Cuyun hukkus majalammutamisel juhtunud õnnetuse käigus. Juhtumit uuritakse,» olid ametivõimud napisõnalised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles