Tõelised mesinädalad on kolm aastat pärast pulmapäeva

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meheideaalid erinevad riikide kaupa.
Meheideaalid erinevad riikide kaupa. Foto: Panther Media

Inglismaal korraldatud küsitlusest selgus, et abielus paarid on kõige õnnelikumad kaks aastat, 11 kuud ja kaheksa päeva pärast abiellumist.


Uurijate meeskond küsitles nelja tuhandet abielus inimest, saamaks teada, kui õnnelikud nad parajasti on ning millal õndsusehetked tõeliselt kätte jõudsid, kirjutab uuringu läbi viinud, pulmadele keskendunud veebileht confetti.co.uk.

Selgus, et kõige õnnelikumalt tundsid paarid end vahetult enne kolme abieluaasta täitumist. Selleks ajaks oldi teineteise harjumustega (ka halbadega) kohanetud ning tulevikuplaanid olid paigas.

Ligi kolm aastat abielus olnud paaride seksuaalelu oli aktiivne ja nauditav ning argitoimetuste kõrvalt leiti endiselt aega ka romantilisteks õhtusöökideks.

Uuringuga seotud Carol Richardsoni sõnul on kolme aastaga kõik paika loksunud, partnerid oskavad teineteist naerma ajada ning kudistavad mõnusalt teleri ees.

Õhtul koosveedetud nn kvaliteetaeg on selles eluetapis kõige pikem, samuti teevad partnerid üksteisele sagedasti väikesi žeste - lubades näiteks ise süüa valmistada või nõud ära pesta.

Naised saavad kooselu selles etapis kõige rohkem lilli, šokolaadi ja komplimente, mehed aga aitavad usinalt kaasa kodutöödes.

Uurijate väitel ongi kolmanda abieluaasta hakul kõige vähem nägelusi, kuid seda rohkem seksi ja romantikat.

Samas pole ühtegi põhjust, miks elu ka sama romantiliselt ja õnnelikult jätkuda ei võiks. Uurijad rõhutavad, et õnn ei peitu suurtes ja kallites kingitustes, vaid oskuses erilisi hetki hinnata ja teineteise jaoks olemas olla.

Sädeme hoidmiseks on soovitatav kallistada teineteist vähemalt viis korda päevas ning vähemalt kolmel õhtul nädalas sohvale kerratõmbunult koos filmi vaadata või lihtsalt vestelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles