Alice seikleb jälle

, kinohuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Alice imedemaal".
"Alice imedemaal". Foto: promo

"Alice imedemaal"

Osades Johnny Depp, Mia Wasikowska, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway.
Lavastanud Tim Burton.
1 tund ja 43 minutit.
Hinnang: peaaegu hea.
Vaata kinode kavasid siit.


Ameerika filmilavastaja Tim Burton on paljude austuse pälvinud eelkõige just tänu oma unikaalsele pildikeelele, mis on üheaegselt nii kummaliselt groteskne kui meeliülendavalt värvikirev.

Tema käe alt on välja tulnud sellised modernsed klassikud nagu "Batman" ja "Batmani tagasitulek", "Marss ründab", "Charlie ja šokolaadivabrik" ning "Sweeney Todd: Fleet Streeti deemonlik habemeajaja".

Kui 2007. aasta lõpupoole hakkasid liikuma jutud, et Burtoni järgmiseks või ülejärgmiseks filmiks saab ilmselt olema Lewis Carrolli legendaarne "Alice imedemaal" ja selle ametliku järje suurejooneline kinoversioon Johnny Deppiga peaosas, ei jõudnud paljud selle valmimist ära oodata.

Põhjendatult või mitte, on tõenäoliselt omaette küsimus, kuid kindlasti tuleb tunnistada, et äsja maailma kinodes esilinastunud linateos pole kindlasti päris selline, nagu paljud oma südametes lootsid. See on hoopis teistsugune.

Alice (Mia Wasikowska) on kena neiu, kes kunagi lapsepõlves juhtus seiklema ühel unenäolisel imedemaal.

Nüüd, täiskasvanuna, on ta ühtäkki sunnitud sinna tagasi pöörduma, sest tema tõeline saatus vajab veel leidmist ja kuri Punane Kuninganna (Helena Bonham Carter) kukutamist.

Loomulikult võtab Alice kõik väljakutsed eriliste kõhklusteta vastu.

Ilmselt on selle lühikese sisututvustuse põhjal kõigile selge, et uus "Alice imedemaal" ei ole Carrolli raamatute tavaline tõlgendus, vaid hoopis nende mõtteline edasiarendus.

Igal teisel puhul teeks selline vabameelne algmaterjaliga mängimine kainelt mõtleva publiku juba eos ettevaatlikuks, kuid käesoleval juhul pole ju muretsemiseks mingit põhjust. Õigus? Peaaegu, kuid mitte päris!

Burtoni "Alice" on tõepoolest kõike seda, mida see olema peab. Veider, kummaline, suurejooneline ja eepiline.

Põhimõtteliselt täpselt selline, nagu üks Hollywoodi tüüpiline kassahitt olema peab. Kahjuks ka niisama sisutühi, kuid see ei pruugi kogu selle võõba alt esmapilgul silma paista.

Kinoelamust selline pisiasi muidugi väga ei riku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles