Virtuaallast kasvatanud vanemad näljutasid bioloogilise lapse surnuks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virtuaallast kasvatanud vanemad näljutasid bioloogilise lapse surnuks
Virtuaallast kasvatanud vanemad näljutasid bioloogilise lapse surnuks Foto: Reuters/ScanPix

Lõuna-Koreas hukkus Second Life stiilis mängus Prius last kasvatanud vanemate bioloogiline laps, kes nälgis surnuks.

41-aastasele isale Kim Yoo-culile ja 25-aastasele emale Choi Mi-sunile tuli nende kolmekuune laps vaid siis meelde, kui nad ei saanud kohalikus internetikohvikus arvuti taga olla, kirjutab Huffington Post.

Tavaliselt mängisid vanemad 12 tundi järjest, kasvatades virtuaallast.

Pärast ühte sellist mängusessiooni leidsid koju jõudnud vanemad, et nende imikueas tütar on surnud. Nad teatasid asjast politseisse.

Lapse lahkamine näitas, et laps hukkus pikka aega kestnud nälja tagajärjel.

«See paar tundus olevat kaotanud reaalse eluga igasuguse sideme. Nad ei käinud tööl, vaid elasid arvutis. Perekonna bioloogiline laps oli enneaegsena ilmale tulnud,» selgitas politsei esindaja Chung Jin-Won.

Politseinik lisas, et vanemad põgenesid tegeliku elu ja lapsekasvatamise raskuste eest internetti.

«See põgenemine maksis nende tegeliku lapse elu,» lausus politseinik.

Paar tabati pealinnast Sŏulist lõunas asuvas Suweonis pärast seda, kui nad olid mitu kuud korrakaitsjate eest põgenenud.

«Interneti ja mängude sõltuvus on kujunenud tõsiseks probleemiks. See sõltuvus ähmastab piire tegeliku ja virtuaalse elu vahel. Tundub, et virtuaallapse kasvatamisega püüdsid nad alla suruda südametunnistuse piinu, et nad oma tegeliku lapse on unarusse jätnud,» selgitas psühholoog Kwak Dae-kyung.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles