Reggae-kuningad on vaimustuses Pirita kloostri varemetest

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Legendaarne Jamaika kollektiiv The Wailers
Legendaarne Jamaika kollektiiv The Wailers Foto: AFP / Scanpix
Just jõudis Eestimaa tolmu jalgadelt pühkida jamaikalane Sean Kingston, kui siiapoole on teel juba uus punt Jamaica reaggae-kuningaid.

22. augustil tuleb Tallinna legendaarne Jamaica kollektiiv The Wailers, mille üheks asutajaks on reggae-kultuuri kuningas, tuntud muusik Bob Marley.

Algul oli kontserdi läbiviimine planeeritud Tallinna lauluväljakule. Nüüd aga toimub see Pirita kloostri varemetes, kus kohtade arv on piiratud, kuid atmosfäär on palju hubasem. Seega vaid kõige kiiremad saavad osa ägedast ja kindlasti unustamatust kuningate showst!

The Wailersi esinemised on alati vägeva energia ja kõrge professionaalsusega ning annab silmad ette mis tahes noortegrupile. Live-esinemiste kohta räägib The Wailers: «Bob Marleyt mäletatakse ja ka meid jäädakse mäletama.»

Just sel puhul soovis bänd, et ka nende Tallinna kontsert kannaks erilist, meeldejäävat, boheemlaslikku hõngu. Seega kontserdi paigaks valiti Pirital asuvaid kauneid ja müstilisi Birgitta kloostri varemeid.

Bänd sai alguse nelikümmend viis aastat tagasi Trench Townis, kõige vaesemas, räpasemas ja ohtlikumas Kingstowni eeslinnas.

Endised lõpuklassi õpilased Robert Nesta Marley ja Winston Hubert McIntosh tutvusid asjaarmastaja muusiku ja professionaalse narkodiileri Nevill O’Railey Livingstoniga ning otsustasid luua grupi, mille eesmärgiks oli esitada sel hetkel alles kohe-kohe moodi tulevat reggae-stiili.

Nii tekkisid artistid Bob Marley, Peter Tosh ja Bunny Wailer ning stuudio- ja kontserdiansambel The Wailers. Ka tänapäeval sütitavad juba eakad Jamaica kultuuri fenomeni Tne Wailersi liikmed jätkuvalt kogu maailma suurimaid kontserdilavasid.

Kuna Tallinna kontsert jääb bändi ainsaks ja eksklusiivseks ürituseks lähiriikides, siis pani kontserdi korraldaja lisaks Eesti Piletilevile piletid müüki ka Läti Bileśuserviss’e-, Leedu Tiketa- ning Soome Lippupalvelu kassadesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles