Šimpansi 18 aasta kestnud üksindus lõppes

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šimpansi 18 aasta kestnud üksindus lõppes
Šimpansi 18 aasta kestnud üksindus lõppes Foto: SCANPIX

Ligi 20 aastat liigikaaslasteta elanud šimpans sai endale lõpuks uue kodu ja kaaslased.

Las Vegase lähedal asuva loomaaia šimpans Terry oli nii-öelda üksikvangistuses 18 aastat ning nüüd sai tunda vabadust, edastab lehekülg Ecorazzi.

Terry viidi Floridas asuvasse šimpanside päästmisega tegelevasse keskusesse. Ta endisele puurile pandi silt, et ta on lõplikult lahkunud.

Las Vegase eeslinnas asuv loomaaed sulges uksed, kuna töötajate sõnul olid töötingimused ja loomade elamistingimused väga halvad.

Šimpansiuurijate sõnul kannatas see ahv üksinduse käes. Nüüd on ta koos liigikaaslastega ning saab tähelepanu ja kiindumuse osaliseks.

Esmalt viidi Terry ta elukohaks olnud loomaaeda koos teise šimpansi Simoniga. Simon suri aga väga ruttu. Pärast seda oli Terry sunnitud üksinda olema. Samas tuntakse šimpanse kui väga sotsiaalseid olendeid.

Loomaarstide sõnul tekkis Terryl nende aastate jooksul depressioon. Uues kohas aga peab ta harjuma teiste ahvidega ning saab suhelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles