Paljastavad röntgenipildid: Marilyn Monroe käis iluoperatsioonil

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marilyn Monroe 1962. aastal
Marilyn Monroe 1962. aastal Foto: SCANPIX

Novembris oksjonile minevatelt röntgenipiltidelt selgub, et legendaarne filmikaunitar Marilyn Monroe käis iluoperatsioonidel.

Julien's Auctions paneb müüki Monroe meditsiinilised toimikud ja röntgenipildid, mille eest loodetakse saada kuni 30 000 dollarit, kirjutab New York Daily News. Materjalid pärinevad staari ilukirurg dr Michael Gurdinilt, kes andis need oma sõbrale, kes need anonüümselt oksjonile pani.

Dokumentidelt selgub, et Monroe käis 1950ndatel arsti juures miss Joan Newmani nime all ning ta lasi panna lõuaimplantaadi, mis hakkas lõpuks lahustuma. Lisaks lasi Monroe kohendada nina.

Oksjonimaja andmetel tuvustas Monroe psühhiaater dr Ralph Greenson teda dr Gurdinile. Toimikutes on kirjas Monroe haiguslugu 1950. kuni 1962. aastani ning nende seas on märkmed emakavälisest rasedusest, millest naine teatas 1957. aastal.

Kuigi Monroed nimetatakse sageli kurvikaks naiseks, on arstidokumentides kirjas, et ta oli 168 sentimeetrit pikk ja kaalus 53 kilo.

36-aastane Monroe leiti oma kodust surnuna 1962. aasta 5. augustil. Koroneri sõnul sai staarile saatuslikuks unerohu üledoos, kuid seniajani levivad Monroe surma kohta erinevad vandenõuteooriad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles