Mehed laulavad naistepäevaks

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunimate Aastate Vennaskond: Andres Dvinjaninov (vasakult), Hannes Kaljujärv, Jüri Lumiste ja Toomas Lunge. Viimasest on pildile mahtunud vaid jupike küünarvart Lumiste kaenla all.
Kaunimate Aastate Vennaskond: Andres Dvinjaninov (vasakult), Hannes Kaljujärv, Jüri Lumiste ja Toomas Lunge. Viimasest on pildile mahtunud vaid jupike küünarvart Lumiste kaenla all. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Naistepäeva eel ja järel saab Pärnus elada kaasa mitmele kontserdile, tuntuim esineja on homme spordihallis esineva maailmakuulsa projekti Enigma solist Andru Donalds.


Jamaicalt pärit Andru Donalds on viimased kümme aastat olnud Enigma üks peamisi lauljaid.

Enigma on müünud üle maailma rohkem kui 50 miljonit plaati ja ansamblit on pärjatud enam kui 100 plaatina- ning kuldplaadiga.

Tuntuimatest lugudest on Andru laulnud sisse lood "Seven Lives", "Boum Boum" ja "Modern Crusaders". Tema soolokarjäärist võib esile tuua ülemaailmsed hitid "Mishale" ja "All Out Of Love".

Andru Donaldsi lauljakarjääri aitas alustada produtsent Eric Foster White, kes on karjäärile hoo sisse andnud sellistel staaridel nagu Whitney Houston ja Regina Bell. Aastal 1998 liitus Andru Enigmaga.

Laupäevasel naistepäevakontserdil Pärnu spordihallis esitab Andru Donalds nii oma vanu hitte kui uusi lugusid, mida võib leida eeloleval suvel ilmuvalt albumilt.

"Mul on plaanis esitada kontsert, mis on täis üllatusi," lubas Donalds oma Eesti fännidele. "Soovin eestlastele, kes on tuntud kui hea muusika nautijad, kinkida midagi südamest - anda kontsert, mis jäädvustuks mällu kui kaunis sõnum otse Jamaicalt."

Kõigi eelduste kohaselt võib staari koos oma meeskonnaga näha juba täna öösel pidutsemas klubis Bravo.

Anton Raudkivi kontserti korraldavast osaühingust Pimp Production teatas, et suure üllatusena saavad kõik piletiostjad võtta laupäevasele kontserdile tasuta kaasa ühe inimese ehk iga piletiga pääseb kontserdile kaks inimest.

Spordihallis avatakse kontserdi ajaks ajutine garderoob, mis peaks mahutama kõigi kontserdile tulijate üleriided. Kontsert algab kell 21.

Naistele lauldakse meestest

Esmaspäeval, 8. märtsil, rahvusvahelisel naistepäeval on õrnemale soole mõeldud ettekanne Pärnu kontserdimajas.

Algusega kell 19 musitseerib seal Kaunimate Aastate Vennaskond ehk Hannes Kaljujärv, Andres Dvinjaninov, Jüri Lumiste, Toomas Lunge ja Indrek Kalda jätkavad tänavugi traditsioonilisi kevadkontserte. Sedakorda on laulud ühendatud pealkirja alla "Mehised meestelaulud".

Juba aastal 1993 Vanemuises hakatuse saanud kooslusele on see midagi uut.

Kui nüüdseks juba ammu manala põliselaniku, näitleja, lavastaja, luuletaja ja helilooja Kulno Süvalepa laulude õhtu "Kaunimad aastad Su elus" sünnitatud kvartett on seni laulnud enam ikka naistele ja noorikutele, siis selle kavaga näitab Kaunimate Aastate Vennaskond nende talendi austajatele oma uut palet.

Ise on nad selle muutumise kohta ütelnud järgmist: "Kui varem oleme laulnud ainult naistest ja naistele, armastusest ja kevadest, siis "Mehiste lauludega" laulame meestest.

Ka mees võib olla mõistatus, kuid ilma meesteta on kurb maailm. Meestelaulud kõlavad meestest, kuid muidugi naistele.

Meestelt naistele

Teisipäeval samal ajal ehk kell 19 astuvad Tervise kultuurikeskuses püünele Jaan Sööt ja Alen Veziko.

Mehed esitavad naistele tuntud lugusid nagu "Videvik", "Unustuse jõel", "Aed", "Vastu müüri", "Vala veini", "Make-up", "Ma kaeban naiste peale", "Telegramm", "Kaugelt maalt" jmt.

Jäääärt vedav ja Lindpriides osalev Jaan Sööt toob kontserdi korraldaja jutu järgi alati saali rahvast täis. Tuntud ja tunnustatud, äsja 45 aasta juubelit tähistanud artist on eesti muusikataevas säranud üle poole oma elust.

Alen Veziko on osalenud paljudes kontserdiprojektides ja kaasa teinud mitmes kontserdisarjas. 2009. aasta veebruaris andis Alen oma esimese soolokontserdi väljaspool Eestit.

Mullu märtsis ilmus Veziko originaalloomingust koosnev debüütalbum "Klaasist maja". Mais andis noormees koos saateansambliga edukalt kuus emadepäeva kontserti ja suvel osales ta Lenna Kuurmaaga tuuril "Muinasjutt sinilinnust".

Naistepäevakontserdid saavad suure finaali neljapäeval, 11. märtsil, kui kell 19 esinevad kontserdimajas kavaga "Meestelt naistele" ansambel Noorkuu ja Uku Suviste.

Korraldajate teatel on naistepäev üks ilusamaid päevi aastas. Eelkõige küll naistele, aga kindlasti ka meestele, sest on ju neil võimalus sel kenal päeval kinkida kaunimale sugupoolele lilli ja kingitusi ning öelda neile midagi head ja südantsoojendavat.

Hea ja südameid soojendav saab olema ka kontsert "Meestelt naistele".

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles