Brasiilia kuulsamaid kitarrivirtuoose annab koos USA saksofonistiga täna Clazzis tasuta kontserdi

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia keelpilligeenius Daniel Marques annab Clazzis tasuta kontserdi
Brasiilia keelpilligeenius Daniel Marques annab Clazzis tasuta kontserdi Foto: promo

Täna pakub Clazzis muusikalist laengut Rio de Janeirost pärit nii akustilist- kui ka elektrikitarri valdav keelpilligeenius Daniel Marques, kelle muusikat iseloomustab rütmiline ja energiline mängustiil, mis mõjutatud erinevatest Brasiilia traditsionaalsetest ja modernsetest rütmidest nagu maracatu, samba, frevo, bossa nova ja choro.

 Temaga koos musitseerib Los Angelese päritolu saksofonist Fuasi Abdul-Khaliq.

Daniel on õppinud nimekate Brasiilia kitarristide Turibio Santose ja Marco Pereira käe all ja ta õpetab akustilist kitarri Rio de Janeiro Föderaalses Ülikoolis, kus kirjutab ka magistritööd traditsionaalse Põhja-Brasiilia muusikastiili frevo teemadel.

2002. aastal võitis Daniel noore solisti «Maestro Eleazar de Carvalho» preemia H.Villa-Lobose kitarrikontserdi väljapaistva esituse eest.

Ta on esinenud solistina koos mitme Brasiilia sümfooniaorkestri ja staaristaatuses artistidega nagu Hermeto Pascoal, Guinga, Paulo Moura, Carlos Malta, Gilson Peranzzetta ja Mauro Senise. 2010.aastal pälvis ta kõrgeima tunnustuse oma kodumaal, võites nn. Brasiilia Grammy ehk Premio da Musica Basileira.

Daniel astub Clazzis üles koos Ameerikast pärit saksofonisti Fuasi Abdul-Khaliq’iga, kes tegutseb professionaalse muusiku, helilooja, bändijuhi ja õpetajana juba 1972.aastast.

8-aastaselt alustas ta klarnetiõpingutega, esimesed albumisalvestused sama pilliga tegi ta juba 10-aastaselt.

Viimase 20 aasta jooksul on Fuasi esinenud üle Euroopa, Aasia, Aafrika ja Kesk-Ameeerika, nii oma grupiga, kui ka koos selliste nimedega nagu Walter Bishop Jr.,  Jimmy Garrison, Charles Owens, Jeff Littleton, Rudy Stevenson, Ed Blackwell, Arthur Blythe, Danny Harper, Joe Jennings, Joe Bowie, Hal Singer, Omar Sosa, Kelvin Sholar, Winard Harper ja paljud teised.

Seda lihtsalt peab nägema! 

Sissepääs TASUTA!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles