Steve Fossett lavastas oma surma?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Fossett
Steve Fossett Foto: AP / Scanpix

Ameeriklasest seikleja Steve Fossetti ootamatu kadumine 2007. aastal on andnud alust spekulatsioonideks, et mees lavastas oma surma.

Surma lavastamise variandi tõstsid päevakorrale nii Fossettit otsinud sõjaväelased kui ka kindlustusfirma, edastab The Telegraph.

«Olen kadunud inimeste otsimisega tegelenud 14 aastat. Fossett ei saanud maa alla vajuda, ta oleks pidanud leitama,» lausus ameeriklase otsimisega seotud kindralleitnant Cynthia Ryan.

Ryan jätkas, et Fossettit otsides leidsid nad kuus inimest, kes samuti olid kadunuks kuulutatud.

USA miljonär Steve Fossett kadus 2007. aasta septembris Nevadas.

Ryan kahtlustab, et Fossett lavastas oma surma isiklike või rahaliste probleemide tõttu. Sõjaväelase sõnul toetab surma lavastamise teooriat see, et vaid üks inimene nägi miljonäri Smith Valleyst oma ühemootorilise lennukiga õhku tõusmas.

Fossetti kadumise päeval miljardär Barron Hiltonile kuuluval Flying-M lennuväljal töötanud lennukimehhaaniku sõnul palus Fossett  tal enne õhkutõusmist oma lennuki üle vaadata. Mehaaniku kinnitusel ei olnud Fossett varem seda palunud, sest enne õhkutõusmist vaatas ta tavaliselt ise oma lennumasina üle.

Fossettile kindlustuse teinud kindlustusfirma Lloyds esindaja Robert Davis imestas, miks Fossett valis lendamiseks ühemootorilise Bellanca Citabria Super Decathloni. Nimetatud lennukitüüpi tuntakse selle poolest, et seda on lihtne osadeks võtta ja uuesti kokku panna.

«Olen rääkinud Fossetti jälgi ajanud otsijate, ajakirjanike ja veel kõik kellega, et loosse selgust saada. Tõde on see, et mitte ühtegi jälge Fossetti surma kohta ei ole leitud,» nentis Davis.

Davise sõnul ei huvita kindlustusfirmat vandenõuteooria, vaid tõde. Ta lisas, et Fossetti kadumise kohta ei ole Nevadas siiani algatatud detailset kriminaaluurimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles