Avaneb nukukeskus

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lotte nukk.
Lotte nukk. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Sel pühapäeval, 7. märtsil avatakse Tallinnas pidulikult Eesti nuku- ja noorsooteatri suures saalis nukukunsti keskus ja muuseum, mis hõlmab renoveeritud Nunne 8 hoonet, teatrihoonet Lai 1 ja neid ühendava sisehoovi alla rajatud tunnelit.


Pidupäev on ühtlasi tähiseks uuele ajajärgule, mil muuseum ja teater koonduvad ühisnime "Nuku" alla. Tavakülastajaile avaneb nukukeskus teisipäevast, 9. märtsist.

Keskuse põhiosa moodustab teatrinukkude muuseum, mis tutvustab nuku, sõna ja pildi kaudu külastajale nii Eesti kui maailma nukuteatrikunsti ajalugu. Muuseumist leiab maailma nukkude saali, Eesti nukuteatri asutajale Ferdinand Veikele pühendatud toa ja julgematele külastajatele nukkude horrormaailma.

Nukukunsti muuseum kasutab ühe uuendusliku lahendusena iPhone'ist tuttaval multitouch-süsteemil põhinevaid infoekraane. Esimest korda Eestis võetakse muuseumis kasutusele unikaalne RQ-koodiga pilet, mis identifitseerib ja suunab külastajat vastavalt sihtrühmale ja neljale keelevalikule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles