Eestlasi Oscari-gala ei huvita

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscari auhind: suur kuju ja filmitegija Javier Recio Gracia
Oscari auhind: suur kuju ja filmitegija Javier Recio Gracia Foto: Reuters / Scanpix

Maailma mõjukaimad filmiauhinnad antakse kätte meie aja järgi pühapäeva öösel südaööst kuni kella kolmeni.


Sel, nagu ka mõnel eelneval aastal ei kanna ükski Eesti telekanal üle filmimaailma suurimat sündmust. Põhjus selleks on väga lihtne: varasematel aastatel on küll auhindade jagamist reaalajas üle kantud, kuid publikuhuvi on liiga väike, et see kommertskanalitele majanduslikult või rahvusringhäälingule moraalselt mõttekas tunduks.

Annli Tõevere-Kaur rahvusringhäälingust ütles, et Oscari-gala ülekandeid vahendab üldjuhul Disney Stuudio, kelle lepingupartneriteks Eestis on Kanal 2 ja TV3.

Kanal 2 programmidirektor Olle Mirme: «Kanal 2 huvi Oscari-gala vastu on võrdeline publiku huviga. Aegade jooksul on seda näidatud ka (TV3 peaasjalikult), küll otse, küll viivisega, aga huvi pole ettevõtmise õigustamiseks piisavalt suur. Otseülekanne on kallis lõbu: kümneid tuhandeid kroone litsentsitasu, tehnilised kulud ja lisaks veel inimesed, kes toimuvat eesti keeles kommenteeriksid.»

«TV3 eetris oli glamuurne Oscari-gala viimati 2007. aastal. TV3 loobus gala ülekandest jube mõne aasta eest, kuna eestlastest vaatajate huvi Oscarite jagamise vastu oli kahetsusväärselt väike,» rääkis TV3 pressiesindaja Annely Adermann.
«Nüüd näeb Osacrite jagamist telekanalis E! Entertainment tänu TV3ga samas kontsernis olevale Viasatile.»

Otseülekannet Oscari-etenduselt võib vaadata ka Soome telekanalist Nelonen (mida ei tohi Eesti kaabeltelevisiooni pakettides levitada) ja taevakanalist Pro7.

Mõned aastad tagasi kanti Oscari-pidu üle kinos Coca-Cola Plaza, kuid seegi üritus on publikupuuduses soikunud.

Elu24 avaldab võimalikult kiiresti auhinnatute nimed ja galerii säravamatest ning glamuursematest staaridest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles