Jaapani iga-aastase angerjate söömise hooaja alguses jõudis müügile angerjamaitseline jook «Unagi Nobori» ehk «Sööstev angerjas».
Jaapanis jõudis müügile angerjamaitseline jook
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uudistoote müügile paisanud Japan Tobacco Inc. esindaja Kazunori Hayashi sõnul on jook mõeldud eelkõige suvise palavuse peletamiseks, edastab AFP.
Ta lisas, et see on Jaapanis esimene angerjamaitseline jook, mis on masstootmises.
Kollast värvi jook sisaldab angerjate peadest ja luudest eraldatud ekstrakte ning A-, B1-, B2-, D- ja E-vitamiine.
Purk «Unagi Nobori» maksab 140 jeeni (18 krooni).
Joogil on samasugune maitse nagu grillitud angerjal.
Jaapanlaste arvates aitab angerjate söömine palavust leevendada.
Jaapanis langeb sellel aastal traditsiooniline angerjate söömise hooaeg 24. juulil ja 5. augusti vahelisse aega.
Lisaks meeldivad jaapanlastele küpsetised, mille tegemisel on kasutatud angerjaid.