Naised saavad mõnusama lõikega supeltrikood

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naised saavad uued, figuuri eripäraga arvestavad supeltrikood.
Naised saavad uued, figuuri eripäraga arvestavad supeltrikood. Foto: Scanpix Sweden

Naiste supeltrikoosid on aastaid valmistatud enam-vähem ühesuguses stiilis, muutunud on vaid värv ja muster. Nüüd on turule tulemas supelkostüümid, mis naiste volüümidega paremini arvestavad.


Endine briti pesudisainer Laura Rattray töötas välja trikood, mis vastavalt kandja figuurile kas toetavad rinda või muudavad keha voolujoonelisemaks, kirjutab Daily Mail.

Disainer võttis endale appi Londoni Hammmersmithi haigla teadlased ning skaneeris arvutisse 5400 mittesportlasest naise kehad, et selgeks saada, kuidas naiste kehamõõdud viimaste aastakümnetega muutunud on.

Selgus, et briti naised saab jagada laias laastus kolme kategooriasse - nn liivakella figuuriga, pirnikujulise kehaga ning suurema rinnaga naised.

Moedisaineri sõnul on siiani kõige rohkem levinud viiekümnendatest pärit lõikega trikood, mis on mõeldud liivakella kujulise figuuriga naistele. Tegelikkuses on naiste kehad palju muutunud.

Uuringust selgus, et peaaegu pooled naistest - 49 protsenti - on pirnikujulise kehaga ehk et neil on toekas pepu ja tugevad reied (nagu Jennifer Lopezil või Beyonce'il). Neile naistele mõeldud supeltrikoo vormib ja tasandab pihast allapoole jäävaid mühke ja mügarikke ning tõmbab pilgu ülakehale.

32 protsenti naisi on täidlase rinna ja pepuga, mistõttu sobib neile trikoo, mis rindu vormib ja tõstab.

Vaid 19 protsenti tänapäeva naistest mahub viiekümnendate ideaalse, liivakella sarnase naisekeha mõiste alla. Neile sobiv supelkostüüm rõhutabki eelkõige pihta.

Uut supelriiete kollektsiooni Shapeline hakkab pakkuma Speedo, kuid kahjuks on naiste figuuriga arvestavate trikoode hind tavapärasest kaks korda kõrgem, ulatudes 100 naelani ehk umbes 1700 kroonini.

Stiilinäidet keha vormivatest ja toetavatest trikoodest näed SIIT.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles