Viljandi noortebänd Emerald tutvustab debüütplaati

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emerald.
Emerald. Foto: Margus Haav

Möödunud aastal Viljandimaa parimaks noortebändiks tituleeritud öko-metal'i punt Emerald tutvustab 4. märtsil Riiast algava kontserttuuriga oma debüütplaati "How About Discount".


Bändi laulja ja kitarrist Levo Jõgiaas rääkis, et detsembris Tartus ja Rootsis valminud plaadi sõnum peegeldab paljuski praegust aega, kus allahindlust loodetakse saada isegi siis, kui kõik on juba niigi allahinnatud.

"Julgen kinnitada, et meie ise ei lubanud salvestamisel plaadi kvaliteedile mingit allahindlust. See on maksimum, mis teha suutsime," rääkis Jõgiaas.

Emerald valis Forwards Studio partneriks seetõttu, et selle stuudio abiga on varem ilmavalgust näinud terve rida häid metal-plaate. Stuudiotöö kestis kokku neli päeva ja selle aja jooksul salvestati viis lugu: "How About Discount?", "Fall of Solaris", "Dragon Force", "Ultimate Survival" ja "Hungry?".

Edasi rändas materjal Rootsi, kus sellele andis viimase lihvi Dino Medanhodzic.

"Meil oli õnne, et temaga tuttavaks saime, sest ta on tegelnud nimekate kollektiividega, nagu näiteks Carnal Forge, Headstone ja Fake for Nothing, Myoh," nentis Jõgiaas. "Meil oli algusest peale kihk ammutada uusi kogemusi ning tutvusi väljastpoolt Eestit ja see meil õnnestus."

Plaadi kujunduse autor on vabal ajal kunstnikuna tegutsev Kristjan Oden, kes on Winny Puhhi, Onewordi ja Stemi trummar.

Tutvustustuuri avapauk antakse 4. märtsil Riias klubis Depo, järgmine kontsert leiab aset 6. märtsil Tallinnas Tapperis. Järgnevad esinemised Tartu klubis Plink Plonk (11.03.), Rakveres Kära Kantsis (12.03.) ja Viljandis Puhtas Kullas (13.03.). Tuuril astub Emeraldi kõrval lavale Läti bänd Thursday 12th, kellel samuti valmis hiljuti uus album.

Emerald võitis eelmisel aastal Viljandi noortebändide võistluse. Sealt alates on noored muusikud esinenud nii Tartus, Viljandis, Tallinnas, Hiiumaal, Pärnus, Rakveres kui teistes Eesti paikades. Muu hulgas on publiku ette astutud sellistel festivalidel nagu "Rock Ramp", "MuRock" ja "Tehaserock".

Emerald
Levo Jõgiaas - kitarr/laul (bändid: Ketaspidur, Rockhouse),
Ott Jõgiaas - bass/laul (bändid: One Time Too Many),
Kaido Kadaja - kitarr (bändid: Tuulepuu, Kunileid),
Baskin - laul (bändid: One Time Too Many),
Rauno Vaher - trummid (bändid: One Time Too Many).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles