«Ellujääja»: ralliavarii teinud Priit seljatas hirmu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ellujääja
Ellujääja Foto: Kanal 2

«Ellujääja» talvehooaja lõpusaade rääkis loo noorest ja lootustandvast rallisõitjast Priit Ollinost, kes põrutas 2007. aasta Otepää rallil suurel kiirusel vastu puud ning sai rängalt vigastada.

Purunenud auto kõrval kiirabi oodates mattis Priit rallisõiduplaanid juba igaveseks maha, kuid on tänu lähedaste abile edukalt rajale naasnud.

Saatuslikul rallil lähenes Priit trampliinile kuuenda käiguga, kuigi oleks pidanud kolmas olema. Ta sõitis 120-kilomeetrise tunnikiirusega otse puusse.

«Hing oli kinni, üritasin küsida, kuidas paarimehel lood on, kuid ei saanud pead keerata,» kirjeldas Priit. Kui ta jalgadele tõusis, lõi selga tugev valu ja ta viskas auto kõrvale pikali.

«Kui kaardilugeja kiirabiautos teadvusele tuli, siis oli väga hea tunne. Siis julgesin rääkima hakata,» sõnas ta.

Pärast õnnetust lamas Priit kolm kuud voodis pikali ning sellel ajal rallisõidule ta eriti ei mõelnud. Kuid järgneva talve veetis ta juba garaažis autot taastades.

Esimesel võistlusel pärast õnnetust tundis Priit stardis sellist värinat, mida ta varem pole tundnud. Võistlus läks aga hästi ja ta võitis selle kindlalt. Hooaja kokkuvõttes sai ta autorallis kolmanda koha. 2009. aastal võitis Priit rallisprindis Eesti meistritiitli ning autorallis teise koha.

Rallisõitja hirm pole veel täielikult kadunud, kuid see kahaneb iga sõiduga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles