Märt Avandi ja HND andsid «Kättemaksukontorile» avalöögi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva õhtul kogunesid TV 3 krimikomöödia «Kättemaksukontor» tegijad ja HND bändimehed Rock Cafésse, et tähistada sarja kolmanda hooaja algust, mille avaosas bänd ka kaasa teeb.



Peol esitles HND ka oma uut singlit «Langenud inglite maal» ning sellele tehtud videot, mis on kokku pandud bändi kontsertülesvõtetest ja «Kättemaksukontori» katketest.

Õhtu säravaima etteaste tegi aga Märt Avandi, kes erinevalt sarjas kehastatavast ontlikust politseiuurijast nägi Rock Café lava põrandal vääneldes ja tulepursete saatel röökides välja nagu tõeline rokkstaar.

11. märtsil algava hooaja esimeses seerias saab ühe peaosalisena näha HND solisti Tarvo Möldrit, kelle mõrva sarja detektiivid Frida (Marika Vaarik) ja Marion (Kadri Adamson) ning uurijad Kaspar (Ott Sepp) ja Gerth (Avandi) lahendama hakkavad.

Nimelt saab Möldri kehastataval bändimehel senisest elust, muusikast ja mänedžerist villand ning just seetõttu ta siit ilmast ära koristataksegi. «Kättemaksukontori» režissööri Ain Prosa sõnul oli rokkbändi kaasamine sarja stsenaristi Mihkel Ulmani idee ning tulemusega jäid rahule kõik.

«Bändiga oli koostöö suurepärane. Me oleme nendega väga rahul,» ütles Prosa ning nentis, et lisaks HND-le näeb uuel hooajal palju teisigi põnevaid tegelasi.

«Lugude toimumiskohad ja tingimused on koloriitsed ja paar muudatust tuleb sarjas veel,» avaldas ta. «Nimelt tuleb mängu üks uus põhitegelane – kriminalistikalabori töötaja Sonja Säde, keda mängib Marilyn Jurman. Tema on selline tagasihoidlik hiireke, kes on kõrvuni armunud Gerthi ehk Avandisse, aga see enesest väga lugu pidav härrasmees ei pane seda loomulikult tähele.»

Järgmistel hooaegadel kerkib Jurmani karakter Prosa kinnitusel rohkem esile ning temast saab üks sarja põhitegelasi. Samas leiab sarja algusest peale tõelist armastust otsinud Marion endale lõpuks ideaalse mehe Aleksandri, keda mängib Vene Teatri näitleja Nikolai Bensler.

«Toome ka vene teemat sisse,» selgitas Prosa, miks uut osalist ei valitud eesti näitlejate hulgast. Muudatus on veel seegi, et naisdetektiivid Frida ja Marion, kes enne elasid külluses ja sõitsid ringi Cadillaciga, on nüüd sunnitud nigelamasse elukohta kolima ja nullist alustama. «Aga nad on nii südikad, et tulevad sellest olukorrast üsna ruttu välja,» märkis Prosa.

Kõige keerulisem on režissööri sõnul sarja tegemise juures näitlejate graafikuid sobitada. «Marikal on aegu, mil tal on 30 etendust kuus, Kadril oli kolm nädalat järjest Vana Baskini teatriga väljasõit ja Ott lavastab oma näidendit,» selgitas Prosa, kui hõivatud näitlejatega on tegemist. «Vahepeal oli Märdil kõige rohkem aega, aga ka see tähendas umbes paari­kümmet etendust kuus.»

«Kättemaksukontori» fännide rõõmuks on 1. aprillil eesti filmi päevade raames Kinomajas ka sarja suur maraton, kus terve päeva jooksul näidatakse ära kõik valminud osad, mida kõik naised pääsevad vaatama tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles