UFO fänn võib saada 60 aasta pikkuse vanglakaristuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gary McKinnon
Gary McKinnon Foto: AFP / Scanpix

Innukat UFO fänni võib ees oodata kuni 60 aasta pikkune vanglakaristus.

Nimelt häkkis inglane Gary McKinnon USA kaitseministeeriumi andmebaasi, kirjutab AFP.

 

Kosmosetulnukatest sai 42-aastase McKinnoni kinnisidee ja info otsimiseks häkkis ta 1999 – 2002 ühte maailma kõige paremini kaitstud salajasse infobaasi.

 

McKinnon oli «relvastatud» ainult odava sülearvuti ja aeglase modemiga ning ta kasutas Perl arvutikeelt.

 

Lõpuks jõudis USA kosmoseagentuur NASA McKinnoni IP-aadressi jälile ja mees arreteeriti 2002. aastal.

McKinnoni arreteerinud Briti politsei arvas, et mees saab oma patud lunastatud poole aasta pikkuse ühiskondlikult kasuliku tööga.

Ameeriklased nõuavad karmimat karistust: USA soovib, et Briti võimud McKinnoni neile loovutaks. USA seaduste kohaselt võib inglast tema poolt toime pandud kuriteo eest kuni 60 aastat vanglat ees oodata.

Otsuse McKinnoni väljaandmise kohta langetab Briti parlamendi ülemkoda selle nädala kolmapäeval. Briti kohus soovitas mehe USAle üle anda juba 2006. aastal.

Briti parlamendi ülemkoja otsus aga ei tähenda veel seda, et mees USAle antakse, sest McKinnonil on õigus otsus edasi kaevata Euroopa inimõiguste kohtusse.

McKinnoni üle kohtumõistmisel on olnud ootamatuid pöördeid. Näiteks 2002. aastal pakkusid USA süüdistajad mehele kokkulepet, et kui ta nõustub enda loovutamisega ja tunnistab end süüdi, võib ta pääseda 3-4 aasta pikkuse vanglakaristusega, millest enamiku oleks ta oma kodumaa mõnes vanglas.

Kui McKinnon sellest loobus, muutusid ameeriklased karmimaks ja ähvardasid isegi Guantánamoga.

Siis kadus McKinnoni advokaatide büroost inglase juhtumiga seotud dokumente. Sama informatsioon läks kaotsi, kui McKinnoni kaitsega seotud juristi autost varastati sülearvuti.

McKinnoni sõnul jälgivad USA nuhid teda pidevalt ning tema telefoni kuulatakse pealt.

McKinnoni huvi UFOde vastu sai alguse internetis tegutsevast grupeeringust The Disclosure Project. See grupp oli kogunud üle 200 tunnistuse inimestelt, kes olid väidetavalt kummalisi lendavaid aparaate oma silmaga näinud.

See sundis inglast häkkima USA siseministeeriumi salastatud andmebaasi.

MCKinnoni sõnul nägi ta dokumenti, milles NASA töötaja nõuab satelliitfotodelt tulnukate ja UFOde kustutamist, kuna neid on seal väga palju.

McKinnonil oli väidetavalt salastatud materjali ka niinimetatud «non-terrestrial officers» ehk tulnukatest ametnike kohta.

«Minuni jõudnud info oli väga kummaline. Kosmos on järgmine paik, mida tahetakse relvastada,» lausus MicKinnon.

McKinnoni arvuti konfiskeeriti ja see on USA ametivõimude käes.

«Minu juhtumisse suhtutakse sellepärast nii tõsiselt, et nad kardavad infoleket. Järelikult on kõik see, mida nad varjata püüavad, tõsi,» arvas inglane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles