Väike Vabakool kutsub ajas rändama

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eeloleval reedel, 5. märtsil kell 18 etendub Pärnu sanatooriumi Tervis konverentsisaalis hansa-aasta raames Pärnu Väikese Vabakooli muusikaline etendus „7 tarkusetera". mis viib vaataja rännakule ajas tagasi.


Muusikali koordinaatori Airi Noppeli sõnade järgi on parima koostöö saavutamiseks kogu koolipere vahel ja loovuse arendamiseks saanud vabakoolis suurprojektina traditsiooniks koolimuusikal.

„Muusikal on vabakooli õpetajate ja laste kirjutatud ning etendusest võtavad osa eranditult kõik kooli õpilased," rääkis Noppel.

Lugu viib vaataja hansaaega, mil linna südameks oli turuplats oma kaupmeeste, pagarikodade ja muusikutega. Sedapuhku on rahvast lõbustama saabunud ka tsirkusetrupp, kuid nende esinemise katkestab kuningas oma õukonnaga, kes tuleb turuplatsile nõiaprotsessi pidama.

Õnneks leidub häid inimesi, kes ulatavad hättasattunule abikäe: rahva seast astuvad nõia kaitseks välja kuus linnakodanikku. Häbipostist pääsenud, kutsub nõid oma kaaslased tänutäheks enda juurde.

Tegelased satuvad veel rüütlilossi, turuplatsile kaupmehe müügitehingut kaema, õuedaami buduaari, pagari ja sepa juurde ning kohtavad munka, kelle antud seitsmest tarkuseterast lugu alguse saabki. Kõiki tegemisi saadavad tants ja laul.

„See on lugu sõprusest, hoolivusest ja äratundmisest, kes me tegelikult oleme - me kõik oleme erinevad, me kõik oleme erilised," nentis Noppel.

Lustakas, kuid samal ajal mõtlemapanev lugu kestab umbes tund aega. Oodatud on kõik huvilised. Pilet on 25 krooni, koolieelikud pääsevad etendust vaatama tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles