Talisuplejail tuleb Pirital suurpidu

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talisuplejad Harku sõudebaasis. Pildil on 15aastane Tatjana Gritshmanova.
Talisuplejad Harku sõudebaasis. Pildil on 15aastane Tatjana Gritshmanova. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Laupäeval, 27. veebruaril kell 12 algab Pirital talisuplusfestival "Pirita Open 2010", korraldajad talisuplejate spordiklubi Pirita Ice ja Viimsi veeklubi, mille raames korraldatakse ka Eesti lahtised meistrivõistlused taliujumises.


Ürituse tarvis on selle läbiviijad saaginud Regati maja taga asuvate olümpiatribüünide juures jõejäässe spetsiaalse basseini, milles kokkutulnud saavad niisama lusti sulistada kui meistrimedalitele heidelda.

Tiitleid ujutakse välja neli: 25 m rinnuliujumises, 25 m vabaltujumises, teateujumises ning talipikamaaujumises.

On, kuidas teistega on, ent ürituse korraldajail on meistrivõistlustega seotud suured lootused: Viimsi veeklubi esindus naasis äsja Sloveenias Bledi järvel lõppenud taliujumise maailmameistrivõistlustelt kolme kullaga. Kõik need võitis 17kordne Eesti meister ja tuntud pikamaaujuja Bruno Nopponen.

Veel võitsid eestlased neli hõbedat: kolm Henri Kaarma, ühe Kinne Tõnnison.

Et aga laupäeval toimub Pirital siiski eelkõige talisuplusfestival, saab jääaugu veeres ja jõevees toimuma mõndagi põnevat: näidisesinemise teevad sukeldujad ja vetelpäästjad.

Ka on korraldajad lubanud talisupluseharrastajate ridadesse meelitada ühe prominentse isiku, kelle etteaste ja jäävees suplemise ristsed toimuvad avalikkuse silme all just laupäeval Pirital.

Jäise veega bassein on pärast võistlusi avatud kõigile teravate elamuste otsijaile. Et asjaarmastajad oma külmast sinise ihuga esteetide ilumeelt ei häiriks, on talisuplejail võimalik veeprotseduuri järel jahtunud keha soojendada kas saunas või kuumaveetünnis.

Õpetlaste väitel on talisuplus tervisele ohutu, välja arvatud juhud, kui inimene seda esimest korda kõrges vanuses katsetab. Teadlaste kinnitusel stimuleerib talisuplus mõttetegevust, aitab kehas toota ergutavaid hormoone ning luua heaolutunnet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles