Margus Saar: soovisime teleülekandes presidendi külalisi paremini tutvustada

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Saar
Margus Saar Foto: Mihkel Maripuu

Teleülekande produtsent Margus Saar selgitab, millest oli tingitud tänavuse presidendi vastuvõtu ülekande formaadiuuendus.


Miks katkestati ülekandes kätlemistseremoonia intervjuudega?

Me tegime seekord nõnda, et rääkisime külalistega pikemalt juttu, sest nõnda on selgem ka inimese taust, kes külla on kutsutud. Televaatajad tunnevad ju meie riigikogu liikmeid ja äritegelasi ja ma arvan, et avaliku elu tegelasena ei ole neil midagi selle vastu, kui nende kätlemise ajal saavad külalised jutuajamiseks sõna. Kätlemise teine pool, keda võiks ju nimetada "head inimesed üle Eesti", oli intervjuudega katmata.

Miks ei oleks võinud vastuvõttu üle kanda nii ETVs kui ETV2s, nagu tehti edukalt ooperi «Armastus kolme apelsini vastu» ülekandel?

Sel päeval tegi ETV ülekandeid ka Tallinnast, ei soosinud ülekande tehnilised tingimused ja saate kattumine olümpiamängudega Tartu ürituse kahel telekanalil korraga kajastamist. Seda võiks kindlasti jälle kaaluda tulevatel aastatel.

Miks ei tehtud tänavu intervjuusid kontserdi ja balli korraldajatega, et televaataja saaks aimu sündmuse telgitagustest?

Ma usun, et intervjuud kokkade, lavastajate ja teiste ürituste korraldajatega ei jäänud lugejatele ja televaatajatel ka sel aastal saamata. Meie soovisime sel õhtul esile tõsta presidendi külaliste mitmekesisust ja mitte keskenduda liialt inimestele, kes saavad avalikku tähelepanu oma ametist lähtuvalt.

Mõned intervjueeritavad tundsid end otseeetris silmnähtavalt ebamugavalt. On see õigustatud?

Vaatajal on raske hinnata, kas keegi intervjueeritavatest end ebamugavalt tundis, seda peaks küsima nende enda käest. Ma isiklikult arvan, et sellist emotsionaalset ja mõtlemapanevat intervjuud Kairit Olenkolt ja tõsiseid vastuseid meie sõduritelt pole vaatajad teleekraanil ja ajalehes just liiga palju kogenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles