Taivo Piller kiidab vastuvõtu kujundust

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi vastuvõtt vabariigi aastapäeva puhul
Presidendi vastuvõtt vabariigi aastapäeva puhul Foto: Sille Annuk

Tuntud lilleseadja Taivo Pilleri meelest sai kujundaja Iir Hermeliin oma tööga suurepäraselt hakkama.


Kätlemissalong oli dekoreeritud erinevatest maitsetaimedest moodustatud heledamate ja tumedamate triipudega, mis meenutasid Eesti rahvariideseeliku mustrit.

«Eriti meeldiski mulle kätlemissalongi kujundus,» ütles Piller. «Oli kohe näha, et kujundajal oli oma kontseptsioon ja ta kasutas taimi selle ellu viimiseks. Hermeliin oma kujundajataustaga võttis taimi lihtsalt ehitusmaterjalina, et saavutada soovitud tulemust. Seevastu lilleseadjad, kes kogu aeg lilledega tegelevad, kipuvad oma kogemuse tõttu asju vahel kitsamalt nägema ega märka materjali võimalusi.»

«Suured eri toonis rohelised pinnad mõjusid väga hästi,» hindas Piller. «Tihtipeale tehakse taimedega kujundamisel see viga, et arvatakse: lilled on niigi ilusad. Aga kui kujunduse taga puudub kandev kontseptsioon, on tulemuseks lihtsalt kuhi taimi.»

Pilleril oli vaid üks kriitiline märkus: «Natuke häiris mind presidendipaari kõrvale paigutatud ümar salativorm valgete lilledega. Tundus, et mingil hetkel leiti: siia oleks vaja mingit lillebuketti. Aga tegelikult oleks täiesti piisanud ka lihtsalt suurtest rohelistest pindadest.»

Samas soojade sõnadega hindas Piller ka lavakujundust: «See lihtne muru väikeste valgete lilledega - minu meelest olid need anemoonid - sobis meie riigi sünnipäevaks suurepäraselt. Sädelev kuld ja kard oleks Eesti riiki ja eestlasi silmas pidades kohatult mõjunud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles