Koolinoorte ansamblid kogunevad “Üminal”

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Volli ansamblid on "Üminal" võidutsenud" viimastel aastatel.
Toomas Volli ansamblid on "Üminal" võidutsenud" viimastel aastatel. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sel laupäeval, 27. veebruaril kell 12 võistlevad kontserdimaja kammersaalis 22 kodukandi noorte vokaalansamblit konkursil "Ümin".


Varem muusikafestivali "Muusikamoos" osana toimunud Pärnu linna ja maakonna koolinoorte vokaalansamblite konkurss "Kevadümin" toimub kolmas aasta iseseisva üritusena ja on taandunud nüüdseks lihtsa nime "Ümin" taha, märkis Pärnu Filharmoonia reklaamitoimetaja Ülle Jantson.

Külalisesinejaks on sedapuhku kodulinnas teada-tuntud vokaalgrupp ning 2006. ja 2007. aastal "Üminal" peaauhinnaga pärjatud ansambel Greip.

Konkurss toimub neljas vanusegrupis: I-IV klass, V-VII klass, VII-IX klass ja X-XII klass. Žüriisse kuuluvad lauljatar ja vokaalpedagoog Thea Paluoja, dirigent Raul Talmar, teater Endla näitlejatar Ireen Kennik, Pärnu muusikakooli rütmimuusika osakonna juhataja Marge Lumisalu ja Pärnu Filharmoonia produtsent Lukas Groen.

Vastavalt žürii antud punktidele autasustatakse ansambleid kuld- (91-100 p), hõbe- (81-90 p) või pronksdiplomiga (71-80 p). Ansamblid, kes saavad vähem kui 71 punkti, saavad osavõtudiplomi. Kõige enam punkte kogunud ansambel pälvib grand prix'. Viimasel kahel aastal on peaauhinna näpsanud Toomas Volli ansamblid.

Üminat korraldab MTÜ Pärnu Kontserdibüroo. Konkurss on kuulajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles