Üritustesari «Featuring:» kütab laupäeval Von Krahli tantsupõranda kuumaks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaakko Laitinen & Väärä Raha
Jaakko Laitinen & Väärä Raha Foto: Petri Alanko

Sel laupäeval, 27. veebruaril toob üritustesari «Featuring:» publiku ette mitmed tantsulised kodumaised ansamblid ning peaesinejaks on alati suurepärane Jaako Laitinen & Väärä Raha Soomest.

Lisaks põhjanaabritele esinevad laupäevasel üritusel punklegend Kurjam, ska-ansambel Soterios ja ansamblist Stella välja kasvanud elektrooniline duo Sequoia. Plaadimängijate taga võtab positsiooni sisse aga Raadio 2 «Etnokonservide» saatejuht Aimar Ventsel ehk Pickney Tiger.

Jaakko Laitinen & Väärä Raha on ansambel, mis on oma loomingus saanud inspiratsiooni Balkani mustlasmuusikast, vanadest Vene romanssidest ja suurtelt Soome tangokuningatelt. Need kolm koostisosa on marineeritud Lapimaa karmides tingimustes ning selle tulemusena on tekkinud kirglik muusikaline kokteil, mis kaasab endas kõiki eluvaldkondi sügavaimast kurbusest suurima rõõmuni.

2002.aastal Tallinnas kokku tulnud ska-bänd Soterios on underground-ringkondades juba võrdlemisi tuntud nimi ning bändi omanäoline lähenemine ska-muusikale toob iga kontserdiga austajaid aina juurde. Lisaks Eestis antud kontsertidele on Soterios esinenud ka mitmel pool Euroopas, sealhulgas Saksamaal, Soomes, Austrias ning 2006. aastal ka Tšehhi suurimal ska- ja reggae festivalil.

Kurjam on ansambel, mis tõenäoliselt pungisõpradele suurt tutvustamist ei vaja. Vabariigi vaieldamatult originaalseim ja parim getopungi power trio on erinevate koosseisudega tegutsenud juba alates 1996. aastast. 14 tegutsemisaastaga pole bändi jõud, teravus ja sära kuhugi kadunud ning selles võivad veenduda kõik muusikasõbrad, kes laupäeval sammud Von Krahli poole seavad.

Elektroonilise muusika duo Sequoia on ansamblist Stella välja kasvanud projekt, mille peamiseks vedavaks jõuks ning muusika autoriks on Stella veetlev laulja Lotte Jürjendal. Muusikakriitik Siim Nestor on nimetanud Sequoia esile kerkimist Eesti muusikamaastikul lausa murrangulise tähtsusega sündmuseks.

«Featuring: Põrandaküte» toimub sel laupäeval, 27. veebruaril Tallinnas, Von Krahli teatri baaris (Rataskaevu 10) algusega kell 21.00. Pilet üritusele maksab flaieri omanikele 50 krooni ning kõigile teistele 75 krooni.

Tutvu bändide loominguga:

Jaakko Laitinen & Väärä Raha

Soterios


Kurjam


Sequoia

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles