Dalai-laama: kes on Tiger Woods?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiger Woods, meestest number 6
Tiger Woods, meestest number 6 Foto: Reuters / Scanpix

Tiibeti usujuht ja eksliider dalai-laama tunnistas, et tal ei ole aimugi, kes on Tiger Woods.

Maailma kuulsaim golfar vabandas möödunud nädala reedel avalikult, et ta oma abikaasat paljude naistega pettis, kirjutab AFP.

Ka sõnas sportlane, et ta kavatseb uuesti budistliku maailmavaate omaks võtta.

Woodsi soovist teatati budistide usujuhile dalai-laamale. Maailmakuulsa usujuhi sõnul ei ole tal aimugi, kes see mees on.

Dalai-laama tunnistas, et ta teadmised spordist ja kuulsatest sportlastest on võrdlemisi kesised.

Dalai-laamale selgitati Woodsi skandaaliga seotut ning põhjuseid, miks ta soovib budismi poole pöörduda.

«Budismis on tähtis enesedistsipliin ning mõistmine, et igal teol on tagajärjed. Mis puutub abielurikkumisse, siis kõik religioonid suhtuvad sellesse sarnaselt – mõistavad selle hukka,» sõnas usujuht.

Woodsi sõnul kaotas ta paaril viimasel aastal suuna  ning lasi kõrvalistel asjadel oma budistlikke veendumusi kahjustada.

«Mul on ees palju tööd iseendaga. Osa sellest on budistlike väärtuste taasleidmine. Budism õpetas mulle, kui tähtis on igale soovile mitte järele anda ning teada, kust jookseb piir. Ma kaotasin selle, mida mulle nooremas eas budismist õpetati,» selgitas sportlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles