Violina: meie eesmärgiks pole teha laval akrobaatikat, vaid hästi mängida!

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"VIOLINA" on ansambel, kuhu kuulub 3 noort ja kena naisviiuldajat - Daana Ots, Johanna-Marie Ainomäe ja Käll Haarde.
"VIOLINA" on ansambel, kuhu kuulub 3 noort ja kena naisviiuldajat - Daana Ots, Johanna-Marie Ainomäe ja Käll Haarde. Foto: Violina
Täna vastasid Elu24 lugejate küsimustele seksikad Violina tüdrukud Käll Haarde, Johanna Marie Ainomäe ja Daana Ots.

Kust tuli teil selline mõte hakata just sellist muusikat tegema?

Millist «sellist»? Meil on tegelikult väga erinevaid palasid väga erinevates stiilides ja ka tulevikus kavatseme uusi asju katsetada. Kaks peamist tingimust muusika valikul on: 1) Lugu peab meile väga meeldima ning meie ansamblile hästi sobima, 2) Lugu peab saama kihvtilt ja kvaliteetselt arranžeerida ja produtseerida.

Kuidas teil õnnestus Eesti kuulsate lauljate taustaviiuldajateks saada?
     

Me polegi nende taustaviiuldajad, tegemist on täiesti võrdse partnerlussuhtega, kus  ühesuurune osatähtsus nii laulul, kui viiultel. Oleme osadele suurepärastele eesti lauljatele teinud ettepaneku koostööks ja nad on selle rõõmuga vastu võtnud. Meie märtsis ilmuvale plaadile on uued üllatused ka lauljate valikul kindlasti tulemas.

Miks teete sellist stiili, milles on ilus viiulimuusika segatud jubeda tümpsumasinaga? Kas te ei tahaks teha samalaadset stiili, aga ehtsa bändiga taustaks? Neid klassikalise muusika ja tümpsumasina bände on küll ja küll maailmas.

«Jube tümpsumasin» pole kindlasti õige väljend kirjaldamaks professionaalselt produtseeritud elektrooniliste elementidega muusikat. Oleme saanud väga head vastukaja just ka muusikalise teostuse suhtes mitmetelt rahvusvahelise kaliibriga muusikainimestelt.

Samas pole meil absoluutselt midagi live-bändi vastu ja oleme üsna kindlad, et teeme tulvikus esinemisi aegajalt ka bändiga. Sa tule siis nendele esinemistele!

Mis pille peale viiuli veel mängida oskate?

Oleme kõik pühendunud ainult viiuli mängimisele ja kuna viiuli harjutamisele kulub iga päev mitmeid tunde, siis pole kahjuks aega ühegi teise instrumendiga tutvust teha. Klaverit oleme samas kõik õppinud ja teataval tasemel seda ka valdame.

Kas kavatsete kunagi ka muid pille bändis mängida peale viiulite?

Eks näis, mis tulevik toob, aga esialgu vähemasti mitte.

Kas oskate häid nippe/harjutusi öelda, kuidas viiulimängimist saaks parandada või kergendada (mul läheb viies aasta)?

Kõige tähtsam on pillimängu nautida, väsimatult harjutada ja mitte unustada, et ükskõik millise pilli mängimisel on tähtsaimaks kehaosaks pea!

Kuldne kolmik!!! Johanna on kõige kenam tüdruk, keda ma näinud olen päris elus, teisi pole kohanud, aga ilmselgelt on ka nemad väga kaunid! Okei, ma tahtsin küsida, et kuna te olete hetkel kiiresti kuulsust koguv trio, kus te näeksite end ainult mitte kümne, vaid ka juba kahe ja viie aasta pärast? Jõudu tööle ja ma olen kindel, et vähem kui aasta pärast on teil kordades rohkem fänne!!!

Aitäh komplimentide eest! Loomulikult oleme teinud plaane tulevikuks ja eesmärgid on meil seatud nii aastaks 2012 kui 2015, kuid neid me kindlasti ei avalda. Nagu öeldakse: enne mune, siis kaaguta!

Kas viiulit on raske mängida? Kuidas te kõik sellega algust tegite - kas vabatahtlikult või sunniviisiliselt?


Ükskõik millise pilli mängimine pole meelakkumine, kui kvaliteedis ei taha järeleandmisi teha! Mis puudutab mängima sundimist, siis eks alguses ikka teataval määral vanemad sundisid, kuid väga kiiresti hakkasime ka ise viiulimängu nautima ja üsna pea ei pidanud meid enam keegi sundima. Nüüd oleme ise enese sundijateks.

Hei särtsakad Violina tšikiitad! Olen näinud Youtubes videot, kui esinesite Hispaania rannas. Kas Teid kutsuti esinema sinna või läksite omapäi koos sõbrannadega?
     
Hispaaniasse on meid esinema kutsutud juba korduvalt ning kindlasti läheme sinna ka tulevikus, sest sealseid kontserte oleme alati väga nautinud. Hispaania, varsti näeme jälle!!!!

Mis on olnud ägedaim koht, kus esinemas olete käinud?

Reiside mõttes on see olnud kindlasti Tai, kuid kui rääkida kontsertelamustest, siis neid oleme saanud palju ka kodumaal, nii Tallinnas kui Puhjas, Pärnus kui Narvas.... Superkohti on Eestis väga palju ja hullult tahaks neisse kõigisse tagasi minna. Küll me läheme ka!

Kas maailma ka üritate vallutada?

«Vallutada» kõlab kuidaagi ebameeldivalt, aga kui siin on silmas peetud kontsertide andmist välisriikides, siis on vastus kindlasti «JAH»!!!

Kes on teie manager ja kas olete tema tööga teie promomisel rahul?

Meie manageriks on Indrek Sarrap, kelle tööga oleme väga rahul! On ju tegemist suure rahvusvahelise kogemusega manageriga, kes korraldab kontserttuure ka maailma ühele tuntumale viiuldajale Gidon Kremerile!

Tere! Kas teie esimese hittloo «Sellel ööl» edu tuli teile üllatusena? Miks otsustasite koostööd teha just Lenna Kuurmaaga - kelle mõte see oli, kuidas koostöö sujus ja kes on loo autorid?

Loo idee ja mõte teha seda just Lenna Kuurmaaga tekkis meie produtsent Mihkel Mattisenil, kui nad sõitsid manager Indrekuga Tartusse esinema. Indrekule idee kohe meeldis ja siis esitlesid nad mõtet meile ning meie teisele produtsendile Timo Vendtile ja võtsime samuti ettepaneku heameelega vastu.

Seepeale hakkasidki Mihkel ja Timo stuudios loo kirjutamise ning produtseerimisega pihta. Sõnad tegi juurde Heiti Kender ning meie arust on tulemus kokku super! Lennaga koostöö sujus samuti suurepäraselt ning arvestades kogu tiimi ülihead koostoimimist, ei saa väita, et loo edu lausa üllatuseks oli. Aga palju rõõmu valmistas see meile loomulikult!

Kas te ise ka sellist muusikat vabal ajal kuulate, mis on teie loomingus põhikohal?


Jah, loomulikult! Samas oleme kõik väga laia muusikalise maitsega ja kuulame nö. pärleid igast vallast, olgu selleks barokk või rock, house või r'n'b. Me ei ütle, et see või teine stiil on jama, on nii häid kui halbu lugusid võimalik ju leida ükskõik millisest stillist.

Kas kunagi kavatsete PÄRISorkestrisse tööle minna?

See on küll mingi uus orkestriliik... Mis pillid need sinna PÄRISorkestrisse kuuluvad? Kahjuks on su küsimus äärmiselt ebakorrektne, aga kui rääkida orkestritest, siis me kõik mängime pidevalt nii sümfoonia-kui kammerorkestrites, lisaks ka väiksemates kammerkoosseisudes: triodes, kvartettides, kvintettides...

Seda, kas kunagi ühegi konkreetse orkestri palgale plaanime minna, näitab aeg. Kindlasti ei ole see hetkel mingiks eraldi eesmärgiks, sest palgatöölisena on ülejäänud muusikalised tegevused üsna piiratud ja Violina edendamine jääks tahaplaanile. See vähemasti hetkel ei tule aga kõne allagi!

Kui pääsete Eurovisioonile, kuidas Te hindate oma võiduvõimalusi? Samuti huvitab, mis showd on oodata - tüüpilist kintsupaljastamist või midagi veel šokeerivamat?

Me ennustamisega ei tegele. Otsuse teevad žürii ja rahvas ning meie ülesandeks on teha omalt poolt tasemel esitus ja kihvt show. Kui see vaatajatele-kuulajatele sobib, siis küll nad ka oma hääled annavad.

Kui ei, siis järelikult sobis kellegi teise esitus seekord rohkem. Kogu lugu. No hard feelings! Milline aga show saab olema, seda näed lõppvõistlusel märtsis. Nii palju võime ette öelda, et show saab olema väga lahe.

Kas viiulimängimisega elatab end ära? Mida selle lisaks veel teete?

Mõni elatab, mõni kahjuks mitte. Meie õnneks praegu elatame. Kui vaja tulevikus veel mingit lisatööd teha, küll siis mõtleme, mida teha... Eks meil kõigil käed-jalad otsas ja ega me nälga ikka jääks!

Küsimus Daanale. Mäletan, et nägin sind esimest korda avalikult esinemas fotograaf Indrek Galetini fotonäituse «Amour - Vahet pole» esmaesitlusel lounge Stereos 2008. aasta alguses.

Mängisid tol korral viiulit üksinda ja see avaldas muljet. Kas Indrek oli too inimene, kes sind märkas, esinema kutsus ja millest arenes viiulitrio Violina? Meeldite mulle väga! Loodan, et pääsete Eurovisioonile Eestit esindama.

Daana: Violina saamislugu oli tegelikult palju keerulisem ja sündis mitmete universumi jõudude juhuslikus kooostöös ning oma osa siin kindlasti kaoseteoorial. Aga iga esinemine on loomulikult ainult vesi meie veskile.

Daana, kas kodukoht on endiselt südames? Sa oled nii kaugele jõudnud. loodan, et sul läheb kõik hästi!

Kodukoht ja lähedased on alati südames ükskõik kui kaugele lähed või jõuad. Aitäh heade soovide eest ja soovin sulle sama.

Kas Rolfiga on hea koostööd teha?

Ja kuidas veel! Tunneme ennast tõesti ühtse tiimina ja naudime koos muusika tegemist väga-väga-väga!!!

Kas te kavatsete kellegagi kuulsustest veel koostööd teha? Kellega?
  
Kui ostad märtsis Violina esimese kauamängiva «Maagiline», siis sealt leiad kindlasti uusi koostööprojekte. Esialgu on need aga saladuseks.

Kui kaua olete te koos tegutsenud (ansamblina)?

Umbes poolteist aastat.

Tsau! Kui palju teeb teie eest tööd ära management ja palju ise ansamblisse aega panustate? Tore punt ja vaadates kontserdikalendrit teete ka megakõvasti tööd... Kui tihti oma bossidega kaklete?


Meil kõigil on omad ülesanded ning kõvasti tööd teeme nii meie, kui nö lavatagused jõud Indrek, Mihkel ja Timo. Kuna kõik võitleme ühise asja nimel ja kõik täidavad oma osa täie hingega, siis pole põhjust ka kakelda. Pole meil ei bosse ega alluvaid, meil on selline tore ühtne pere.

Küsimus Källile. Kas sa oled vaba ? Äkki mul lootust veel! Ma elan samas kodukandis kus sinagi...

Pean sulle kahjuks teatama, et üks teine kodukandi poiss jõudis juba ette. Aga kui väga kurb oled, võime minna kohvi jooma.

Kes te olete, millega tegelete ja miks peaksin teie bändi teadma? See on heatahtlik/uudishimulik küsimus.

See on nii üldine küsimus, et siin praegu vastata väga keerukas. Aga on ju internetiajastu ning natuke surfates saad kindlasti ka vastused oma küsimustele! Esimene koht, kuhu vaadata, on www.violinamusic.com!

Millal seda heledapäist keskmist tüdrukut Playboyle poseerimas võiks näha?

Paljalt  ilmselt mitte kunagi...

Kas kolmekesi oleksite nõus end alasti kiskuma kõva raha eest Playboyle? Palju see summa võiks olla?

Käll: Summa võiks olla selline, et mul oleks hiljem raha kõik ajakirjad endale osta kui need ilmuvad, enne kui nad rahva silme ette jõuavad. Midagi võiks nagu isiklikuks ka jääda! Reaalsuses on ehk vastus siiski «Ei», sest maine maksab alati rohkem kui raha.

Millal Riigikokku kandideerite?

Täpselt siis kui tekib tunne et, oh, läheks Riigikokku! Tõenäoliselt ei juhtu see aga varem kui järgmises elus.

Mis trenni teete, et nii heas vormis olete?


Üritame võimalikult tihti oma lemmikklubis MyFitnessis trennis käia. Johanna põhiliselt harrastab BodyPumpi ja BodyCombatit, lisaks ka jõusaalis pingutamist. Daana elab maal, sealt siis igal hommikul linna ja õhtul tagasi. 30 km tuleb päeva jooksul ära. Kah trenn! Käll lisab, et kui ta ema kõhus oli, siis ema käis palju suusatamas ja sellest ka tema veres taoline vorm!

Millal te endale ometi koreograafi-liikumisjuhi vms palkate?

Teeme praegugi koreograafidega koostööd. Meie eesmärgiks pole teha laval akrobaatikat, vaid hästi mängida! Nii palju, kui viiulimäng seda lubab, siiski muidugi ka liigume laval.

Olen kuulnud teie esinemistest nii Hispaanias, kui Tais ja kodulehelt vaatasin, et praegu annate peamiselt kontserte Soomes.... Kas olete teadlikult jäänud nii tagasihoidlikuks, et mitte meie ajakirjandust teavitada oma suurtest tegudest?

Üldiselt oleme ju harjunud, et iga Eesti artist kuulutab kohe, kui ta kusagil mujal mingigi prääksu teinud... Miks olete teie, kui äärmiselt edukas ja andekas ansambel (ka rahvusvaheliselt), erandiks? Ning ega te loodetavasti oma kodumaiseid esinemisi jäta supeldes rahvusvahelises edus? Aitäh ja palju jõudu maailma vallutamisel!!

Oleme hästi õnnelikud, et meie show pakub ka välismaal huvi ja oleme nii öelda «suure paugu ootel» ehk muidugi üritame kogu oma tiimiga jalga mõne suurema plaadikompanii ukse vahele suruda.

Kosilasi on uurimas käinud ja hoiame pöialt et saab ka asja. Kui miskit juba tehtud, eks teavitame ka eesti inimesi ja pole ka nii edevad, et päris igast väikesest käigust suur meediamull tekitada.

Kindlasti jätkame, nagu ka praegu, oma eesti etteastetega nii kaua kui siin huvi  jätkub, sest kodus on alati mõnus esineda.

Kuidas sisustate enda vaba-aega?

Eks vaba aeg ole väga piiratud, kuna bänd, kool ja trennid võtavad enamuse ajast ära. Lõõgastumine -nagu teistelgi meievanustel: vann, loodus, sport, klubid, sõbrad ja magamine. Mis veel elult tahta!

Eks igaühel ole ka omad hobid, Käll tegeleb näiteks ehete disainimisega, Daana modellindusega, Johanna Marie kooli lõpetamisega.

Kas need pillid millel mängite on akustilised või elektroonilised? Mina ei jaga matsu…

Need on elektripillid.
 
Kas Johanna Marie on vaba?

Ei ole.

Millega Johanna Marie vabal ajal tegeleb? Kus kandis Sa elad Tallinnas? Millistes klubides Sind tantsimas näha võib?

Vaba aeg on üldiselt sisustatud spordiga. Meeldib ka kinos ja teatris käia. Tantsimas käin põhiliselt Hollywoodis ja vahel Club von Überblingenis, aga tihti klubis ei käi.

Kas te olete hetkel Eestis kuumad staarid?


Kes see siin Eestis ikka suur staar on, eks meid teatakse ja tuntakse aina rohkem ja rohkem. Kuumad oleme küll, aga kas ka staarid, seda ei tea...

Kus on kõige kaugem linn, kus esinenud olete ning samuti ka riik?

Tai kuningriik, Koh Samui.

Kas te kavatsete siis ka veel oma bändiga jätkata, kui olete üle 40-aasta vanad? Leiate, et siis oleks teil veel lööki?

Noh, eks kõik sõltub sellest, kas keegi meid 40-aastastena laval enam näha tahab! Kui jah, siis miks mitte? Aga kui mitte VIOLINA-ga, siis muusikaga tegeleme kindlasti edasi.

Öelge üks Eesti ja üks välismaa bänd/laulja, kellega tahaksite koostööd teha.


Oleme juba eestimaal mitmete oma lemmikutega koostööd teinud (Lenna Kuurmaa ja Rolf Junior) ja eks praegu masseerime uut lemmikut, kellega järgmine singel välja anda. See veel jäägu saladuseks. Välismaal on neid jälle nii palju, et ei jõua kõiki üles lugeda.

Violina on väga kihvt ettevõtmine ja minu küsimus oleks seoses Teie eurolooga. Lugu on väga rütmikas ja kihvt. Kui peaksite võitma, kas siis tuleb ka teiepoolt midagi ühelt jalalt tuimalt teisele sammumise asemel, kui te pilli ei mängi? Kas või energiat niisama sammudesse?

Viiulimäng on selline keeruline asi, et pea peal seistes seda paraku teha ei saa.
Aga muidugi on meil eurolaulu jaoks ka liikumisjuht palgatud, kes meid energiasüstlaga taga ajab enne lavale minekut Eesti Laulu konkursil.

Miks Dana on teie bändis? Minu arust oli ta hoopis modell...

Kas üks välistab teist? Miks kahevõistleja nii suusatab kui hüppab?

Kuidas vaatate üheöösuhete peale?

Samamoodi nagu ka lühikeste investeeringute peale, võib saada korralikku emotsionaalset kasumit või kõvasti hävida. Nagu öeldakse: üks silm vaatab lauda poole, teine kiriku kellatorni. Samas kui oled vaba ja vallatu ning midagi tõsisemat ei otsi, siis pole selles asjas midagi halba.

Mida arvate sellest, et Tallinn on 2011 kultuuripealinn? Kas teid ka selles projektis osalemas võib näha?


Praegu konkreetselt kultuuripealinna projektiga VIOLINA seotud ei ole aga arvame et kindlasti mõnel sellega seotud üritusel üles astume. Eks kultuuripealinn on ju veidi tõsisema suunitlusega üritus ja arvatavasti võib meid näha laval hoopiski mõne orkestri koosseisus.

Muidu on kultuuripealinna projekt super ja eesti ametivõimud võiks vähemalt sellist võimalust mitte kasutamata jätta ning loodame, et skandaalid ja rahamured selle ümber jäävad kiiresti minevikku.

Kas Eestis on hea publik või jätab miski soovida? Kui jah, siis mis?

Eesti publik on super! Eestlane on tegelikult soe inimene, aga ta peab olema lõbusas tujus et seda välja näidata!

Kas teil on palju kadestajaid?

Muusikaringkondades kindlasti paljudele klassikalise muusika austajatele see ei meeldi, mis teeme. Nende jaoks oleme viiuli nii-öelda «odavalt maha müünud». Neile tahaks öelda, et suhtuge asjasse kui popmuusikasse ja selle äriga seotud tavadesse ning kindlasti ka seda, et kui see meile meeldib, siis miks me ei võiks seda teha?

Kõigile meile meeldib ka klassikaline muusika ja me ei näe probleemi, et tegeleme mõlemaga. Kes teeb, see jõuab!

Kas loete netikommentaare endi kohta? Kui need on halvustavad, siis kuidas neisse suhtute?

Eks enamus eesti staarikesi vastaks sellele küsimusele, et «ei mina küll kunagi ei loe ja ei mind ei huvita», aga tegelikult istuvad kodus ja mitte ainult ei loe neid, vaid kommenteerivad enda kohta ka ise. Eks tunneme nii mõndagi sellist eesti artisti.

Eks kommentaarides on kübeke tõde sees, kuigi tuleb endale teadvustada, et enamus, kes kommenteerivad on ikkagi need kellele ükski asi ei meeldi. Eestlane ei ole väga selline inimene, kes jookseb kogu maailmale ütlema, kui talle midagi meeldib. Kahjuks.

Kes teis kolmest on kõige andekam?

Meist kolmest kõige andekamad on Johanna Marie, Käll ja Daana!

Kas keegi teist laulda ka oskab?


Källi jorin on siiani kõige kõvem ja täpsem olnud. Praegu üritaks siiski pillimängu juurde jääda.

Mida ootate Tiigriaastalt? Edu teile!

Bändile ootaks kindlasti, et meie esimene plaat «Maagiline», mis kohe-kohe välja tuleb, oleks edukas ja et kontserdid nii Eestis, kui väljaspool mööduks suure rahvahulga ees.

Eesti inimestele aga kindlasti sära silmadesse, pea püsti ja et suvel oleks sama palju päikest, kui sel talvel lund!


 
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles