Eesti allveefotograaf Karel Bernard pälvis tunnustust rahvusvahelisel konkursil

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allveefotograaf Karel Bernard pälvis mitu auhinnalist kohta
rahvusvahelisel allveefotograafia harrastajate foto- ja videokonkursil
"Beneath the Sea" 2010:
Allveefotograaf Karel Bernard pälvis mitu auhinnalist kohta rahvusvahelisel allveefotograafia harrastajate foto- ja videokonkursil "Beneath the Sea" 2010: Foto: Karel Bernard
Eesti sukelduja ja allveefotograaf Karel Bernard jõudis allveefotograafia harrastajaile mõeldud ülemaailmsel foto- ja videovõistlusel «Merd avastades» (Beneath The Sea) 2010 kahes kategoorias esikolmikusse. Algajate ja kompaktkaameraga tehtud fotode liitkategoorias võitis Bernard nii esimese kui teise koha.

Kokku seitsme kategooriaga konkursil võitis Bernard ülekaalukalt uutele tulijatele ja kompaktkaameraga pildistajaile mõeldud kategooria (Novice/ Point and Shoot), saades selles hindamisklassis nii esimese kui teise koha.

Võidu tõid mainitud arvestuses Bernardile fotod «Gäng» (Gang) ja «Võluv Prints» (Prince Charming). Värske võitja sõnul on gängipilt tehtud Punases meres, roheline konn on pildile püütud aga «ühes pisikeses lombis» Eestis, Aravetel.

Lisaks pälvis Karel Bernard teise koha kategoorias «Keskkond ja keskkonna säästlikkus» (Conservation) pildiga «Vabadusvõitlus» (Struggle for Freedom) kaladest, peanupud kalavõrgu avadest välja sirutatud. Nimetatud kategooria ongi Bernardi sõnul seadnud fookuse kommertskalapüügile, mistõttu kõik selle kategooria äramärgitud tööd kajastavad just püüki.

Foto- ja videokonkurss «Merd avastades» on aset leidnud juba 1996. aastast, olles algselt suunatud üksnes Ameerika Ühendriikide ja Kanadal fotograafidele, millest on tänaseks väljakujunenud ülemaailmne konkurs.

Karel Bernard avastas konkursi enda jaoks pooljuhuslikult läbi ühe internetifoorumi. «Liikusin seal ühe lingi pealt teisele ja nii edasi - nii ma sinna välja jõudsin ja otsustasin õnne proovida,» jutustab ta.


Karel Bernard (s. 1982) on allveefotograafiaga tegelenud paar viimast aastat ja saanud selleks tõuke sukeldumisharrastuselt. «Alustasin fotograafiaga täitsa nullist ja kohe allveefotograafiaga. Maapealse fotograafiaga pole ma üldse tegelenud,» tunnistab ta. Karel Bernard töötab sukeldumisinstruktorina.

Shutterfish.net on fotoportaal, mis alustas möödunud aasta novembris fotonäitustega ning on tänaseks laienenud fotokonkursside, -koolituste ja -uudistega.

Veebruarikuus on Shutterfish.net-is ja selle facebooki lehel käimas ka kampaania, mille käigus jagatakse erinevate fotouudiste vihjete ja fotoürituste elamustest muljetajate vahel välja erinevaid Eestis ilmunud fotoraamatuid shutterfish.net

Kiika põnevat pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles