Peagi tuleb traditsiooniline Oandu-Võsu talvematk

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oandu-Võsu talvematk eelmisel aastal.
Oandu-Võsu talvematk eelmisel aastal. Foto: Eva Klaas

Riigimetsa majandamise keskus ja Võsu Vabatahtlik Tuletõrjeühing korraldavad 27. veebruaruaril talvematka Oandult Võsule, mis algab Oandu telkimisplatsilt kell 11.


Matkata saab nii suuskadega kui ka jalgsi.

10 kilomeetrine suusaretk kulgeb mööda Oandu-Võsu matkarada. Künklik rada kulgeb läbi põliste metsade, suusatee ääres näeb palju metsloomade ja lindude tegutsemisjälgi.

Oandu telkimisplatsilt stardivad 8,5 km pikkusele jalgsimatkale ka kepikõndijad ja teised sportlikud retkelised, kel pole suuski. Jalgsimatk kulgeb marsruudil Oandu-Esku-Koljaku-Võsu. Soovijad saavad kaasa ka rajaskeemi.

Kell 11.30 algab Võsul 3 km pikkune kodulooline jalutuskäik. Võsu kaupluse ees ootab jalutajaid teejuht Mari-Anne Heljas.

RMK Võsu telkimisplatsil saavad kõik rekelised pärast matka kokku, pakutakse suppi ja teed.

Matkale saab ka spetsiaalse suusabussiga, mis väljub kell 10.15 Võsu bussijaama juurest ning peatub Vergi teeristil, Palmses, Sagadi teeristil, Sagadi poe juures ning uuesti Võsu bussijaama juures. Pärast matka sõidab buss Võsult tagasi Oandule.

Võsu talvematka on korraldatud alates 1999. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles