Violina tüdrukute Eesti Laulu kostüümid valmivad metallitehases

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"VIOLINA" on ansambel, kuhu kuulub 3 noort ja kena naisviiuldajat - Daana Ots, Johanna-Marie Ainomäe ja Käll Haarde.
"VIOLINA" on ansambel, kuhu kuulub 3 noort ja kena naisviiuldajat - Daana Ots, Johanna-Marie Ainomäe ja Käll Haarde. Foto: Violina
11. jaanuaril kogunes raadiomajas 11-liikmeline žürii, et kuulata ja hinnata konkursile Eesti Laul 2010 esitatud 155 laulu. Tänu pädeva žürii otsusele võistleb konkursi Eesti Laul 2010 finaalis 12. märtsil teiste õnnelike seas ka kaunid Violina näitsikud.

Elu24.ee uuris Violina kaunitaridelt, millise meeleoluga nad eelseisvale finaalvõistlusele lähevad. 

Mille poolest on teie lugu just EESTI LAUL, milliseid Eestile omaseid kvaliteete ta kannab aastal 2010?

Meie lugu on igati EESTI LAUL: eesti autorid, eesti esitajad, eesti keel, eesti produtsendid... Ka oleme näinud-kuulnud oma kontsertidel lugematul hulgal eestlasi peast seda pala kaasa laulmas.

Lisaks on see lugu leidnud tee enamiku Eesti raadiote edetabelitesse! See on lihtsalt üks väga mõnus lugu ning euroopalikku Eesti kvaliteeti õhkub meie arvates selle loo igast sekundist!

Millist konkurenti peate kõige ohtlikumaks? Laulu, autori(te) või esitaja(te) poolest?

Seda on praegu väga raske öelda...  Esiteks ei tea me, kes on žüriis ja žüriiliikmete maitsest sõltub ju hääletusel 50 protsenti. Lisaks pole me peale Lenna ühtegi osalejat varem esinemas näinud ning seetõttu ei tea hetkel kommenteerida ka teiste lavalisi võimeid.

Üleüldse võtame asja rõõmuga ja pea seda üritust karmiks lahinguks, kus ohtlikud vastased. Pigem kavatseme anda inimestele endast 110 protsenti ja kui see Eesti vaatajatele meeldib, siis läheme suurima heameelega ka Eurovisioonile oma kodumaad esindama!

Eesti Laul pole üksnes muusika ja sõnad. Kellega kavatsete lava-show ja kostüümide loomisel koostööd teha, et finaalkontserdil võimalikult edukalt esineda?

Töö hetkel veel käib. Kogu meie lavatagune ja lavapealne team on asjasse jäägitult pühendunud ning kindlasti üritame anda show puhul nii kostüümide, kui lavakujundusega edasi oma laulu sõnumit - maagilisust, kuivõrd loo nimi ju «Maagiline päev».

Teeme koostööd ühe hetke huvitaivama noore disaineriga - Taavi Turkiga ja kostüümid on ülistiilsed! Igatahes oleme kostüümide jaoks juba ka metallitootmiskoondises ära käinud... Ei tahaks, nagu arvata võib, kõike välja rääkida, oodake ja vaadake!

Kuidas sujub koostöö Rolf Junioriga?

Rolfiga on seni olnud kõik super! Juba meie esimesest kohtumisest saati oleme saanud väga hästi läbi ja ka muusikaline koostöö on fantastiliselt klappinud alates esimestest taktidest! Loodetavasti on tunne vastastikune.

Kas intensiivne prooviperiood Eesti Lauluks juba käib?

Kuna Violinal on hetkel tihe stuudioperiood, sest 10. märtsil tuleb välja meie esimene album ning praegu käimas ka Violina klubituur Soomes, siis pole veel olnud aega lava-show'le pühenduda aga ajusagarad töötavad ja mõtted juba paigas, nii et võiks öelda - fikseerimise küsimus. Kindlasti anname endast parima, selles pole kahtlust!

Pärast finalistide selgumist on taas läinud vaidluseks, kumb süsteem on õiglasem, kas žürii tehtud eelvalik või rahvahääletus. Mida teie arvate?

Eks selle üle jäädakse igavesti vaidlema ja ideaalset varianti ehk polegi olemas. Ei ole ju võimalik, et rahvas kuulab põhjalikult läbi kõik 150 võistlustele saabunud lugu, et nende hulgast üks valida. See on ebareaalne unistus.

Äärmisel juhul oleks ehk võimalik, et žürii valib näiteks 30 lugu ning need lähevad võistlema näiteks viies telesaates kuni selguvad rahva hääletusel finalistid, kes kohtuvad lõppkontserdil....

Samas oleks ka sellisel süsteemil palju miinuseid ja vaidluseid see ei lõpetaks. Kui rahva häält rohkem kuulata, on vast mõistlikuim variant, et eeltöö teeb siiski žürii ning rahvas valib kümne hulgast selle, kes sõidab Eurovisioonile. Aga nagu juba mainisime, jätkuks vaidlused ükskõik millisel juhul!

Edu Violinale ka Elu24 poolt! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles