Kes on kõige laisemad?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes on kõige laisemad?
Kes on kõige laisemad? Foto: AFP / Scanpix

Kuigi ameeriklased võivad Vancouveri olümpiamängudel kõige enam medaleid võita, saavad nad «medali kaela» ka laiskuse eest.

Rahvusvaheline uuring, mis haaras 24 arenenud riiki, näitas, et USA elanikud on kõige laisemad ja mugavamad, kirjutab news.com.au.

Uuringus võeti arvesse igapäevaselt tarbitavat keskmist kilokalorimäära, telekavaatamise harjumusi, regulaarselt sportivate inimeste hulka ning interneti kasutamist.

USA oli esimene nii söödud toidukoguses kui televiisori vaatamises. Sportimise ja interneti kasutamise eest said nad «pronksmedali». Kõik see kokku annab neile aga «laiskuse esikoha».

Teise koha said kanadalased, kes ei jäänud ameeriklastele just väga palju alla.

Kolmandaks laisad on belglased, kelle toitumisharjumused jätavad üsna soovida.  Seda eelkõige nende vahvlite ja õllelembuse tõttu.

«Medalikohast» jäi ilma Türgi, mis paigutus neljandaks. Türklased harrastavad kõige vähem sporti.

Viiendaks laisad on britid, neile järgnevad poolakad, mehhiklased, prantslased ja sakslased.

24 «laisa» riigi nimekirjas on veel ka Portugal, Taani, Hispaania, Holland, Iirimaa, Lõuna-Korea, Itaalia, Jaapan, Norra, Austraalia, Soome, Austria, Uus-Meremaa, Rootsi ja Šveits.

Hiljuti tehtud teine uuring aga näitas, et ameeriklasi peetakse samas väga ilusaks ja atraktiivseks. Põhjus arvatakse olevat Hollywoodi staarides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles