Sakslane jäi kuueks tunniks suusatõstukisse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakslane jäi kuueks tunniks suusatõstukisse
Sakslane jäi kuueks tunniks suusatõstukisse Foto: Reuters / Scanpix

Ühe sakslase suusapuhkus Austria Alpides sai karmi lõpu.

22-aastane Dominic Podolsky veetis möödunud nädala laupäeva mäel, kuid otsustas päeva lõpus, et tuleb alla mitte suusatades, vaid tõstukiga, kirjutab BBC.

Tõstukijuht ei märganud Podolskyt ja seiskas tõstukid natuke enne sulgemisaega.

Podolsky jäi maa ja taeva vahele kümne meetri kõrgusele kõikuma. Väljas oli külma miinus 18 kraadi.

Mees hüüdis appi, kuid kõik olid juba lahkunud ning keegi ei kuulnud teda. Ka ei olnud tal mobiiltelefoni kaasas. Podolsky kaalus ka allahüppamist, kuid arvas, et ei tasu siiski luumurdudega riskida.

Mehe päästjaks osutusid tal taskus olnud pabertaskurätikud ja välgumihkel.  Pimeduse saabudes süütas ta taskurätikud põlema. Kui need olid ära põletatud, läks ta rahakotis olnud restoraniarvete ning lõpuks ka raha kallale. Mehel oli 120 euro eest sularaha.

Kui sakslane süütas viimase 20 euro väärtuses sedeli, märkasid mäge puhastama tulnud hooldustöötajad lõpuks hädas olnut ja päästsid ta.

Podolsky oli tõstukis vangis kuus tundi.

Mees plaanib suusatõstukite eest vastutava firma kohtusse anda.

Firma end juhtunus süüdlaseks ei pea. Firma esindaja sõnul on tõstukid mõeldud mäele minekuks, mitte sealt alla tulekuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles