Laine Jänese tütar pani Gerd Kanteri trenni tegema

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Spordi- ja kultuuriministri Laine Jänese tütar Marit Jänes künnab edasi ema vagu masside (keha)kultuursel juhatamisel.


Laine on tuntud koorijuht ja seisnud isegi laulupeo dirigendipuldis. Tütrele usaldati sportlaste juhendamine. Spordiklubis My Fitness tutvustas treener Marit Jänes uut treeningusüsteemi Nike Dynamic Training. Katsejänesteks olid valitud Gerd Kanter, Rauno Pehka ja teised sportlikud inimesed.


Õige kah, riik maksab sportlastele ikkagi palju raha. Nüüd sai Marit isiklikult kontrollida, kas nad selle eest ka korralikult higi valavad.

Valasid küll. Kohe alguses jagati osalejad Kanteri ja Pehka võistkondadeks. Kord oli karm. Ka siis, kui treenerid harjutusi ette näitasid, ei tohtinud treenitavad hetkeski hinge tõmmata, vaid pidid hüplema nagu elektrijänesed. Kes paigale jäi, sai karistuseks kohe viis kätekõverdust. Treenerite auks peab ütlema, et ega nad isegi seanahka vedanud, vaid sibasid vilkalt treenitavate vahel ja andsid neile hoogu takka.

«Pane kiirust juurde! Mina ei näe, et sa pingutad! Ega me siia nalja tulnud tegema!» kõlasid üle üliagressiivse tümpsumuusika treenerite võimendatud hõiked. See treening, nagu alguses kohe seletati, mõjub tõesti kogu kehale: jõule, kardio-süsteemile, kerele, tasakaalule, painduvusele ja närvidele. Eriti viimastele. Kui mikrofoniakud vahepeal tühjaks said, keerati muusikagi vaiksemaks ning vähemalt treenitavate kõrvad said hetke puhkust.

Kehad jätkasid pingutamist. «Hop-hop-hop! Kiiremini!» Aga lubatud Eda-Ines Etti
jäigi tulemata. Küllap ta sai kuskilt kuulda, mida temaga teha kavatsetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles