Vesiroosis võistlevad leebed ja karmid muusikud

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: http://visioon.kaader.org/www/

Laupäeval, 27. veebruaril kell 18 algab Raplas Vesiroosi gümnaasiumis 14.

Vesiroosivisioon,

konkursil osaleb 15 noormuusikute ühendust.


„Ainuüksi konkursile pääsemiseks oli tung tänavu enneolematult suur," tõdes konkursi peakorraldaja Priit Karu. „Registreerunud bände oli üle kahe korra rohkem lavapääsmetest ja selle tõttu saime teha väga hea valiku ürituse muusikalise taseme ja mitmekesisuse huvides."

Konkurss toimub kahes kategoorias: leebe ja karm. Esimesel puhul on rõhk eelkõige vokaalil, häälel, eelistatakse laule a cappella, Vesiroosivisiooni karmimat poolt sobib ehk kõige täpsemalt seletama märksõna alternatiivmuusika.
Kuidas eelkirjutatu helide keeles kõlab, mängivad kuuldavaks-nähtavaks Breymes, Decode, Flight Forty, Ikoon,WKA, JMIYB, Melony Green, Mick Pedaja ja Peter Põder, Noisebleed, Nuumen, Pssst!, Scansi, Skisma, Trade, Urvepoisid - need bändid ja solistid valis eelžürii võistlema tänavusele Vesiroosivisioonile.

Kes neist pälvib konkursi ihaldusväärsema auhinnna, võimaluse lindistada demolugu Matrix Studios, kellele saavad esinemise tasuks kinkekaardid IS Music Teamilt, ütleb professionaalne žürii koosseisus Hardi Volmer, Oleg Voronin, Lauri Uus, Kaur Kenk, Siim Rospu, Kristiina Veerde ja Jaan Sepp.

Esimest korda on Vesiroosivisioonil esindatud masinamuusika: peaüritusega paralleelselt on elektroonilise muusika päralt kooli bändiruum, kus astuvad üles Vesiroosi õpilased ning vilistlased. Õhtu keskseks etteasteks on poolteisetunnine helietendus „Formuleerimata varjundid": Henry Hütt & Straydog.

Pärast võistlust astub õhtu peaesinejana noortele bändidele eeskujuks lavale rahvusvahelise tuntuse saavutanud Bullfrog Brown. Tartu bändi soojendab mullusel Vesiroosivisioonil karmi muusika kategooria võitnud Merwis Kohilast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles