Staarid haaravad mikri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eda-Ines Etti ja Mikk Saar
Eda-Ines Etti ja Mikk Saar Foto: Marina Puškar

Üleeile salvestati TV 3 uue muusikasaate «Haara mikker» esimesed osad. Esimesse saatesse on palutud külaliseks Eda-Ines Etti, Mikk Saar, Evelin Samuel ja Koit Toome, kes moodustavad kaks võistkonda.

Näib, et see ongi ainus info, mida lauljaile saate kohta teada on antud. Igatahes viis minutit enne salvestuse algust ETV stuudios on neli lauljat silmanähtavalt põnevil, et mis nüüd juhtuma hakkab.

Närv kaob neil aga kiiresti. Saate tegevprodutsent Anneli Lepp ütleb peagi rõõmsal toonil: «Alustame siis!»

Seejärel teeb Antti Kammiste juhitud saatebänd otsekohe algust funkilike biitidega, mis juhatavad stuudiosse sisse tantsusamme tegeva Jüri Naela, kes saate ilma viperusteta sisse juhatab. Tuleb välja, et «Eesti otsib superstaari» saatejuhi roll on ennast kogumuste osas igati õigustanud.

Ükshaaval kutsub Nael stuudiosse lauljad ning teeb nendega lühiintervjuud. Ühe võistkonna moodustavad Etti ja Saar, teise Samuel ja Toome.

Baruto ja Nobe

Kui kõigiga on veidi juttu puhutud, teatab saatejuht: «Ja nüüd tuleb teil panna oma võistkonnale nimi!» Lauljad vaatavad muigega üksteisele otsa ning mõtlevad kiiresti midagi välja. Etti ja Saar võtavad nimeks Baruto ning Samuel ja Toome leiavad sobiliku olevat nime Nobe.

Ja võistlus võibki alata. Ekraanile ilmuvad erinevad märksõnad, näiteks «pikad püksid», «Baruto» jne.

Müstilised esitused

Võistkond peab valima endale sobiva sõna ning püüdma mõistatada, milline laul on märksõna taga peidus. Iga äraarvatud lugu annab ühe punkti.

Asjale on aga vürtsi lisatud – laule laulavad karaokevariandis inimesed, kes tegelikult ei ole lauljad.

Lood kõlavad lausa müstiliselt uutmoodi ning võib ette tulla, et lauljad ei tunne isegi oma laule ära. «Koit, kuidas sa nüüd magama jäid?» hõikas vastasvõistkonna liige Etti naljaga pooleks, kui kõlama hakkas karaokeversioonis «Allikas».

Kõik kolm vooru möödusid väga kiiresti. Tehti vaid üks minutiline paus, mil meikar Katrin Sangla võistlejate grimmi kohendas, ning laulmine võis jätkata. Esimene saade lõppes Samueli ja Toome võiduga, ent – selles saates pole oluline võit, vaid laulurõõm.

Hoogne «Haara mikker» pani kõigil osalistel silmad särama. Ei ole uues saates midagi keerulist ning häälepaelad on kogu aeg valla.

Muusikasaade

TV 3s laupäeviti kell 19.25

• Saadet juhib Jüri Nael

• Produtsent on Kaupo Karelson, tegevprodutsent Anneli Lepp, režissöör Hanna Šein, toimetaja Piret Toomvap

• Saadet toodab teleproduktsioonifirma Ruut.

www.tv3.ee/haaramikker

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles